Qatarul insistă ca FIFA să interzică vânzarea de bere pe stadioane. Prejudicii enorme pentru sponsor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Qatarul, ţara gazdă a Cupei Mondiale 2022 (20 noiembrie-18 decembrie), a cerut Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) să interzică vânzarea de bere pe stadioanele sale, ceea ce ar aduce prejudicii unuia dintre sponsorii săi, marca de bere Budweiser, transmite EFE.

Șeicii din Qatar nu sunt de acord cu băuturile alcoolice pe stadioane. Foto Qatar 2022
Șeicii din Qatar nu sunt de acord cu băuturile alcoolice pe stadioane. Foto Qatar 2022

Conform ziarului britanic The Times, familia regală face presiuni asupra FIFA pentru a interzice vânzarea de bere pe stadioane la CM Qatar 2022, unul din puţinele locuri unde se poate consuma alcool în timpul turneului final alături de zonele destinate fanilor.

Acest lucru ar afecta Budweiser, unul dintre sponsorii principali ai Qatar 2022, care ar putea cere despăgubiri de milioane de dolari din partea turneului, neprimind vizibilitatea necesară şi neputând să-şi vândă produsele pe stadioane.

Un litru de bere, 13 euro

Qatarul este o ţară în care consumul de alcool este foarte restricţionat şi cu greu poate fi consumat în unele hoteluri din Doha. În timpul CM Qatar 2022 acest regulament a fost relaxat, dar încă nu se poate cumpăra alcool din supermarketuri, pe lângă preţurile mari, cu un litru de bere care ajunge la peste 13 euro.

Organizatorii au activat ''happy hours'' în hoteluri, ''fan zones'' şi stadioane, unde s-a permis vânzarea de alcool, dar cu restricţii, astfel încât oamenii să nu cumpere mai mult de două beri în acelaşi timp.

Potrivit sursei menţionate mai sus, este probabil ca fanii să fie avertizaţi înainte de meciul de deschidere, Qatar-Ecuador (20 noiembrie), că nu pot consuma bere pe stadion.

Pedepse cu închisoare pentru consum de alcool sau înjurături!

Consumul de alcool, înjurăturile, relațiile sexuale și chiar fotografiile ar putea duce la condamnarea la închisoare a suporterilor datorită legilor „vagi” și „confuze” din statul musulman, relatează The Sun.  

Qatarul încă aplică pedeapsa capitală, iar pedepsele medievale legale includ biciuirea și lapidarea, cu toate că cea din urmă nu a fost niciodată utilizată.  Circa 1,2 milioane de persoane sunt așteptate să călătorească în Qatar înainte de începerea mondialului.

Radha Stirling, fondatorul și directorul grupului de asistență juridică din Dubai, a lansat o aplicație pentru a ajuta fanii Cupei Mondiale care se confruntă cu probleme. „Qatarul nu a experimentat turismul de masă înainte de acest an și este foarte probabil ca vizitatorii să aibă probleme”, a afirmat Stirling.

„Aplicarea arbitrară a legii creează confuzie și risc pentru vizitatori. Ca și în Dubai, oamenii sunt adesea înștiințați atunci când o plângere este depusă la poliție de către un localnic din Qatar, care a fost „ jignit” de un vizitator. Atunci, poliția este obligată să acționeze”, a declarat Stirling.

Vizitatorii ar putea fi acuzați de faptul că au consumat alcool în public, acesta fiind interzis. Persoanele care încalcă această regulă riscă șase luni de închisoare sau amendă. La fel și fanii care fotografiază fără permisiune, înjură sau se ceartă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite