Qatar vrea să cheltuiască o sumă exorbitantă pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată un model de stadion conceput pentru Mondialul din 2022
Aşa arată un model de stadion conceput pentru Mondialul din 2022

Deşi mai sunt mai bine de opt ani până la Cupa Mondială de fotbal din 2022, Qatarul, ţară desemnată să organizeze această competiţie, a început deja pregătirile, anunţând că va investi o sumă colosală pentru a pune la punct şi cel mai mic detali până la startul primului meci.

Şeicii din Qatar, stat care a primit dreptul de a organiza Cupa Mondială, au promis să investească o sumă record pentru organizarea acestei competiţii. Conform datelor furnizate de compania de consultanţă Deloitte citată de ziare.com, qatarezii vor investii 200 de miliarde de dolari pentru pregătirea Cupei Mondiale.

Defalcat, Qatarul va investi 140 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii de transport (sunt în proiect construirea unui nou aeroport, unor şosele de mare viteză şi linii de metrou subteran) necesară turiştilor care vor vizita statul din Golful Persic în timpul desfăşurării Cupei Mondiale. De asemenea, alte 20 de miliarde de dolari sunt destinate infrastructurii în turism (construcţia unor holteluri), dar şi infrastructurii necesare disputării meciurilor. Potrivit informaţiilor venite din Qatar, stadioanele vor fi construite utilizând cele mai inovative tehnologii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite