Prostia se plăteşte, la Wimbledon: Cum şi-a bătut joc Davidovich Fokina de un meci de 4 ore VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alejandro Davidovich Fokina a părăsit Wimbledon după un gest prostesc
Alejandro Davidovich Fokina a părăsit Wimbledon după un gest prostesc

În sportul de performanţă, partea mentală contează enorm! Pentru că trebuie să fii în stare de a-ţi controla nervii. În caz contrar, te transformi într-un exemplu negativ, aşa cum s-a întâmplat cu Alejandro Davidovich Fokina (Spania, 23 de ani, 37 ATP).

O banală partidă din turul II de la Wimbledon a ajuns să facă înconjurul lumii din motive nedorite. Drama e că, până la momentul şocant, petrecut în setul cinci, s-a jucat tenis, timp de 3 ore şi 56 de minute! A fost o luptă pe viaţă şi pe moarte în care s-au înfruntat Jiri Vesely (Cehia, 68 ATP) şi Alejandro Davidovich Fokina (Spania, 37 ATP).

Deznodământul unei partide pe muchie de cuţit s-a decis în tiebreak. Aici, Davidovich Fokina a condus cu 7-6, după ce în timpul meciului avusese, la un moment dat, 2-1 la seturi. Din păcate pentru sportivul iberic, el a plătit pentru un moment de prostie. Cauzat de faptul că n-a fost în stare să-şi păstreze calmul.

Concret, după ce adversarul său a luat trei puncte la rând şi a trecut în frunte (9-7 de la 6-7), Davidovich Fokina, nervos, a dat cu sete într-o minge pe care a trimis-o pe un teren alăturat. Imediat, arbitrul de scaun a aplicat regulamentul disciplinar: l-a pedepsit pe sportivul spaniol cu un punct. Şi apoi a pus capăt partidei, pentru că incidentul s-a petrecut, când Jiri Vesely avea minge de meci!

Aşadar, după 3 ore şi 56 de minute, Davidovich Fokina şi-a bătut joc de efortul depus, pierzând cu 3-6, 7-5, 7-6, 3-6, 6-7!

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT LA FINALUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite