Primul incident cu suporterii polonezi: un număr impresionant de jandarmi e pe teren pentru a controla situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de partida România – Polonia (vineri, ora 21.45, TVR 1), forţele de ordine vor avea „meciul“ lor cu susţinătorii oaspeţilor care n-au o reputaţie tocmai bună.

Peste 3.000 de polonezi sunt aşteptaţi, diseară, pe „Arena Naţională“ şi printre ei se află şi huligani care văd un eveniment sportiv ca pe un prilej de a-şi etala ieşirile grobiene.

Potrivit lui Sebastian Cucoş, director general la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB), deja a existat un incident cu un grup restrâns format din polonezi.

„Aseară, la antrenamentul oficial, s-au prezentat 30 de fani care au încercat să forţeze intrarea pe Arena Naţională. În cele din urmă, s-au întors însă, după ce agenţii de pază şi reprezentanţii jandarmeriei le-au explicat că antrenamentul e închis“, a spus Cucoş.

Potrivit informaţiilor furnizate de acesta, 1.500 de jandarmi se află pe teren pentru a asigura ordinea înaintea meciului România – Polonia.

„În dispozitivul de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire al Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive“, a adăugat Cucoş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite