Primele semne care susţin nevinovăţia lui Oscar Pistorius, acuzat de uciderea cu premeditare a iubitei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oscar Pistorius este acuzat de uciderea cu premeditare a celei care i-a fost parteneră de viaţă, Reeva Steenkamp. În cadrul procesului aflat în desfăşurare au apărut primele semne care susţin nevinovăţia paralimpicului sud-african.

Un expert în balistică a fost citat de apărare în procesul lui Oscar Pistorius şi a declarat că ordinea gloanţelor care au lovit-o pe Reeva Steenkamp nu a fost cea indicată de acuzare, iar victima nu era în poziţie defensivă. Pe numele lui Wollie Wolmarans, acesta a precizat că victima era pe punctul de a ieşi din toaletă în momentul în care Pistorius a tras patru gloanţe, iar femeia nu a încercat să-şi protejeze capul.

Parchetul este de părere că Pistorius a împuşcat-o deliberat pe iubita sa, care s-ar fi refugiat în baie după o dispută. Sportivul afirmă că a împuşcat-o din greşeală, crezând că este un hoţ. Un expert al poliţiei a afirmat anterior că un glonţ a ricoşat din perete şi a lovit victima în spate şi că ultimul glonţ ar fi lovit-o în mână şi la cap, modelul având o poziţie defensivă, cu mâinile în dreptul feţei.

Pe de altă parte, Wolmarans susţine că un glonţ nu este posibil să fi lovit şi mâna, şi capul femeii, deoarece în acest caz ar fi fost descoperit ţesut cerebral pe mână. Mărturia acestuia vine în sprijinul apărării, conform căreia victima s-a dus noaptea la toaletă şi a fost împuşcată, fiind confundată cu un intrus. Pistorius riscă 25 de ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat de uciderea cu premeditare a iubitei sale, alături de care avea o relaţie de trei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Oscar Pistorius era înnebunit după arme. Şi-a comandat şase înainte de crima care a oripilat Africa de Sud  

Procesul lui Oscar Pistorius: interogarea sportivului s-a încheiat. Procurorul l-a acuzat încă o dată că "s-a înarmat pentru a-şi ucide iubita"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite