Președintele lui Ankaragucu, explicații aiuritoare după ce a lovit un arbitru. Câți ani de închisoare riscă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida Ankaragucu - Rizespor 1-1, din prima ligă a Turciei, s-a încheiat cu scene neverosimile, președintele clubului gazdă dând cu pumnul în arbitrul de centru, acesta căzând la pământ, unde a fost lovit în cap cu piciorul de alte două persoane.

Conducătorul grupării din Ankara, Faruk Koca, a oferit o primă reacție după momentul uluitor în care a fost implicat. Explicația este la fel de uluitoare și e contrazisă de imaginile clare surprinse de fotografii turci.

”Eu doar am vrut să protestez verbal și să-l scuip în față pe arbitru. I-am dat o palmă peste față, palma mea nu i-a cauzat hematomul. După ce a primit palma, arbitrul a rămas pe picioare 5-10 secunde, apoi s-a aruncat pe gazon. M-au luat imediat de acolo. În afară de palmă, nu am nicio vină”, a spus Faruk Koca, citat de Daily Mail.

Președintele clubului la care joacă Olimpiu Moruțan și alți doi bărbați implicați în scandal au fost arestați, iar Federația a decis suspendarea tuturor meciurilor din Turcia. Faruk Koca și-a anunțat demisia de la cârma grupării din capitala Turciei și riscă ani grei de pușcărie. Legea prevede o pedeapsă de 1-3 ani de închisoare, plus o mărire cu 50% dacă persoana atacată se află în timpul serviciului.

Arbitru batut jpg

În plus, provocarea de „fracturi sau dislocări ale oaselor” este considerată circumstanță agravantă și crește pedeapsa cu încă 50%, cea ce înseamnă că fostul președinte al lui Ankaraguku poate primi o pedeapsă de până la 6 ani și șapte luni. Mai mult, în baza legii care previne violența pe terenul de sport, Faruk Koca ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la nouă ani, potrivit Hurriyet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite