Preşedintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară a debutat oficial vineri (sâmbătă, 2.00 - ora României), la Rio de Janeiro, cu ceremonia de deschidere care a avut loc pe Stadionul Olimpic Maracana. Gimnasta Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

Aproape 40 de şefi de state au asistat la ceremonia de deschidere, mult mai puţini faţă de ediţiile precedente ale Jocurilor, Beijing 2008 şi Londra 2012. Brazilia a fost reprezentată de preşedintele interimat Michel Temer, în timp ce preşedinta suspendată a ţării, Dilma Rousseff, a lipsit, la fel ca şi Luiz Inacio Lula da Silva, preşedintele anterior al Braziliei, artizanul acordării organizării Jocurilor.

Vezi AICI programul sportivilor români în prima zi de concurs

UPDATE 05.45 Fostul tenisman Gustavo Kuerten a fost cel care a intrat în arenă pentru a aprinde vasul olimpic de pe stadionul Maracana, ca ultim purtător al torţei olimpice.

UPDATE 04.00

Cele 207 echipe au defilat în ordine alfabetică a numelor ţărilor în limba portugheză. Între acestea se numără echipa sportivilor olimpici independenţi şi echipa olimpică a refugiaţilor. Gimnasta Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

Gimnastica artistică românească are în premieră un portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la ediţiile recente drapelul fiind purtat de tenismanul Horia Tecău (Londra 2012) şi de handbalista Valeria Beşe (Beijing 2008)

UPDATE 02.00 Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio a început

Apoi, Paulinho da Viola a interpretat imnul naţional al Braziliei.

APimages

Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a debutat oficial vineri (sâmbătă, 02,00, ora României), cu ceremonia de deschidere, care a avut loc pe Stadionul Olimpic Maracana.

La deschiderea competiţiei au fost prezenţi doi dintre cei mai faimoşi cântăreţi din Brazilia, Gilberto Gil şi Caetano Veloso, precum şi un cântăreţ de muzică rap în vârstă de 12 ani. De asemenea au fost prezenţi dansatori proveniţi din 12 şcoli de samba din Rio.

Peste 10.000 de sportivi din 206 ţări au concurat pentru 4.924 de medalii, la 42 de sporturi, de la atletism până la golf sau taekwondo. România este reprezentată la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de o delegaţie formată din 96 de sportivi şi şapte rezerve, la 15 sporturi.

image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite