Preşedintele Barcelonei, pus la zid: "El l-a îndepărtat pe Guardiola. Râdea de el şi-i spunea Mesia, Profetul sau Dalai Lama"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pep Guardiola va antrena de anul viitor Bayern Munchen
Pep Guardiola va antrena de anul viitor Bayern Munchen

Sandro Rosell, actualul preşedinte de la FC Barcelona, este criticat de cel de la care a preluat această funcţie, care acuză că a distrus clubul.

Juan Laporta a declarat cotidianului As că se gândeşte să revină în fotbal şi să candideze din nou la preşedinţia Barcelonei. "Când am plecat, le-am spus că vreau să fiu un fost preşedinte care să nu deranjeze, dar primele lor decizii au fost să-l dea afară pe Cruyff din funcţia de preşedinte onorific şi să mă dea pe mine în judecată pentru o presupusă 'gaură' de 47 de milioane de euro. Au minţit şi au falsificat realitatea. Procuratura şi tribunalul penal ne-au declarat nevinovaţi, dar în tribunalul civil încă ne mai luptăm cu ei. Acolo va mai dura ceva", a mai spus Laporta.

Fostul preşedinte al Barcelonei, care a plecat din funcţie în 2010, a criticat, totodată, decizia actualei conduceri a Barcelonei de a-l numi ca antrenor pe "secundul" lui Pep, Tito Vilanova. "Au distrus tot ceea ce noi construiserăm cu mult efort şi multă muncă. Conştient, revanşard şi resentimentar au făcut ce au făcut. Pe Tito l-au numit ca o soluţie de criză, neştiind pe cine să pună în locul lui Pep Guardiola. A fost o decizie precipitată. Tito este un antrenor bun, cu multe cunoştinţe, un elev strălucit al lui Pep, dar trebuia să existe o perioadă de adaptare înainte să facă ceea ce face acum", crede Laporta, care susţine că dacă ar fi rămas în funcţie, Pep Guardiola nu ar fi plecat.

"Obiectivul meu ar fi fost să-l păstrez pe Guadiola. În plus, dacă aş mai fi fost eu, nu l-aş fi păstrat pe Vilanova cât a fost plecat la New York. Ar fi fost o decizie grea, dar trebuia să-i spună cineva: Tito, trebuie să te recuperezi, ţi se va respecta contractul, dar noi vom angaja un alt antrenor până la finalul sezonului", susţine fostul preşedinte, care a dezvăluit că Rosell şi "şleahta lui" îl luau în derâdere pe Guardiola, numindu-l "Profetul", "Mesia" sau "Dalai Lama", în timp ce-l vorbeau pe la spate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite