Premier League, cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume, s-a reluat  în acest weekend. Cine are prima şansă la titlu şi unde se văd meciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii echipei Manchester City îl aruncă în sus pe antrenorul Josep Guardiola în timp ce sărbătoresc câştigarea titlului din Premier League în urma meciului contra celor de la Brighton & Hove Albion pe stadionul American Express Community în Brigh

Şase echipe au ca obiectiv câştigarea titlului de campioană, dar doar 3 dintre ele au cu adevărat şanse să triumfe la finalul sezonului.

Echipele din Anglia au monopolizat sezonul trecut competiţiile la nivel de club europene, toate cele 4 formaţii din finalele Champions League şi Europa League venind din prima ligă engleză, dând astfel apă la moară celor care susţin că Premier League este nu doar cea mai potentă financiar competiţie fotbalistică de pe mapamond, ci şi cea mai puternică. 

Anuşl acesta, intriga pentru câştigarea campionatului va fi una mai intensă ca niciodata şi se va da între cei 3 mari poli fotbaliştici ai Angliei, Manchester,  Liverpool şi Londra. Campioana în exerciţiu, Manchester City, ţinteşte cel de al treilea titlu consecutiv, dar câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor, Liverpool, este disperată să pună capat perioadei de secetă de 30 ani fără titlu, în timp ce Tottenham, ajutată şi de o campanie de achiziţii remarcabilă, este creditată  de specialişti cu a treia şansă la laurii de campioană. Chelsea, Manchester United şi Arsenal stau la pândă şi, mai mult ca sigur, vor fi implicate în lupta pentru măcar top 4, care duce în grupele Ligii Campionilor, şansele ca un alt club să pătrundă în acest club select fiind destul de mici. La rândul lor, Leicester şi Everton sunt echipe care au pretenţia că pot pune beţe  în roate celor şase cluburi din elită.

Prima ediţie în care se va intra în vacanţă

Va fi pentru prima oară în istorie când echipele din Premier League vor avea parte de o pauză. În luna februarie, etapa a 26-a va fi împărţită în două, 5 meciuri într-un weekend, celelalte 5 în următorul, astfel că fiecare club va avea o pauză de 2 săptămâni. De asemenea, o altă premieră pentru fotbalul britanic va fi introducerea încă din prima etapă a acestui sezon a sistemului VAR.

Românii nu au căutare în Premier League

Încă o dovadă a faptului că ţara noastră se află în lumea a doua a fotbalului şi că nu poate produce încă jucători de calitate este faptul că România are doar 3 fotbalişti legitimaţi la grupările din Premier League, dar niciunul nu prea are şanse să fie titular.

Florin Andone şi Tudor Băluţă vor avea mult de tras pentru a prinde primul 11 la Brighton. După transferul francezului Neal Maupay pentru 22 de milioane de euro, atacantul  român a devenit a abia treia variantă pentru primul "11" şi va avea şanse mici să evolueze constant. Într-o situaţie similară cu Andone este şi celălalt român de la Brigton, Tudor Băluţă. Pe postul jucătorului venit de la Viitorul Constanţa, în centrul liniei mediene, englezii îi au deja pe Dale Stephens şi Davy Propper, astfel că românul va trebui să mai aştepte până să devină titular.

Fundaşul central al echipei naţionale U21, Alex Paşcanu este jucătorul lui Leicester, dar nu a prins niciodată prima echipă şi a evoluat până acum doar la nivelul juniorilor şi în campionatul de tineret din Anglia, cu formaţii U23. După prestaţiile fluctuante de la Campionatul European de tineret, s-a vorbit despre interesul CFR şi FCSB pentru semnătura sa, iar Paşcanu a confirmat atunci că îşi doreşte să ajugă la o echipă la care să joace, chiar şi una din România. Doar că fundaşul nu e liber de contract, iar interesul celor de la CFR şi FCSB a pierit subit în mommentul în care au fost nevoite să negocieze cu Leicester pentru transfer.

City a câştigat primul trofeu al sezonului

Duminica trecută, Manchester City a câştigat, pentru a şasea oară Supercupa Angliei (Community Shield), impunându-se la loviturile de departajare în faţa celor de la Liverpool.  La finalul celor 90 de minute a fost 1-1, după care, conform regulamentului, s-s trecut direct la loviturile de departajare, unde băieţii lui Guardiola au avut nervii mai tari şi s-au impus cu 5-4.

Meciurile vor fi transmise de Eurosport

Noul sezon de Premier League va fi transmis  în România.în exclusivitate pe Eurosport 1. Faţă de anul trecut, când meciurile de duminică erau transmise pe Telekom Sport. sezonul acesta a fost achiziţionat în totalitate de Eurosport O altă modificare este că partidele vor fi disponibile şi în format HD, pe Eurosport HD şi pe aplicaţia Eurosport Player, deţinătorul drepturilor anunţând deja că va transmite până la 7 întâlniri pe etapă

Cotele caselor de pariuri pentru câştigarea titlului de campioană

Man City            1.47
Liverpool           3.70
Tottenham       15.00
Man United      40.00
Chelsea           40.00
Arsenal             50.00
Everton            150.00
Wolves             150.00
Newcastle        200.00
Leicester          300.00
West Ham        500.00
Crystal Palace 1000.00
Watford            1000.00
Southampton 1500.00
Bournemouth 1500.00
Brighton           2000.00
Norwich City    2500.00
Burnley             2500.00
Aston Villa        2500.00
Sheffield          3000.00

4.464 miliarde de lire sterline au costat drepturile de televizare pentru 160 de meciuri pe sezon în intervalul 2019-2022.

În primul meci al etapei, vineri, Liverpool a învins pe Norwich, scor 4-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite