Precedent periculos! Depistată că a folosit Meldonium, o tenismenă din SUA a fost iertată chiar anul acesta. Cum a scăpat sportiva de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varvara Lepcenko
Varvara Lepcenko

Depistarea pozitiv a Mariei Şarapova, care a folosit meldonium, a declanşat un scandal mondial în privinţa dopajului.

Şarapova aşteaptă verdictul Federaţiei Internaţionale, care va decide cât va fi suspendată, dar între timp un alt caz oarecum similar a ieşit la iveală. Este vorba despre cazul americancei Varvara Lepchenko, care a fost iertată. 

Ea fost oprită iniţial din concursurile de tenis între februarie şi începutul lunii mai, dar pentru că avea în sânge o concentraţie de meldonium mai mică de 1 mg, declarată acceptabilă de WADA în acea perioadă, a putut reveni în circuit. Ceea ce este bizar e că ITF a decis să nu comunice presei şi fanilor că Lepchenko a fost depistată pozitiv, pentru că oricum avea să revină. Ceea ce înseamnă că e foarte posibil să mai fi muşamalizat şi alte cazuri în trecut.

Varvara Lepcenko este o americancă de 30 de ani, născută la Taşkent, în Uzbekistan. Din 2007, ea a dobândit cetăţenia americană, reprezentând SUA la JO de la Londra, din 2012.

Varvara Lepcenko ocupă locul 51 în lume în clasamentul WTA.

 O jucătoare cu 18 Grand Slemuri în palmares dezvăluie ce îi lipseşte Simonei Halep pentru a câştiga Roland Garrosul

Cine e diva tenisului feminin?  Jucătorii au desemnat primadona WTA-ului

Maria Şarapova poate primi o suspendare unică în istoria tenisului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite