Porumboiu a cumpărat „un pogon de fotbalişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dani Coman este al 17-lea jucător transferat de echipa moldoveană în această vară. La ultimul antrenament, Şumudică a pregătit un lot supranumeric, format din numai puţin de 34 de fotbalişti!

Odată ridicată interdicţia de a face transferuri, Adrian Porumboiu s-a dezlănţuit pe piaţa de schimb a jucătorilor. A renunţat la 13 fotbalişti, pentru a aduce nu mai puţin de 17 „piese" noi, plus trei antrenori, principalul Marius Şumudică şi secunzii Marius Baciu şi Eduard Iordănescu. Inflaţia de jucători îl pune într-o situaţie ingrată pe Şumi-gol, care la ultimul antrenament al Vasluiului a fost nevoit să pună la lucru 34 de fotbalişti, fără Dani Coman, sosit ieri în Moldova.

Portari de clasă: Coman şi Cobeno

Situaţia inedită a fost descrisă plastic de Augusto Inacio, fostul antrenor al galben-verzilor: „S-au adus jucători ca într-un camion, care apoi s-a descărcat la Vaslui. Jucători anonimi, fără CV, fără nimic". Pentru cei 17, Porumboiu a scos din conturi circa 3,5 milioane de euro, însă aproape jumătate din aceşti bani au venit de la Chievo Verona, în schimbul lui Paul Papp. 

Totuşi, dintre cei 17, nu toţi sunt anonimi, aşa cum îi vede Inacio. De exemplu, portarul spaniol Cobeno are în spate ani buni de Primera Division, fiind titularul lui Rayo Vallecano în ultimele sezoane.

„Am înţeles că ar avea ceva probleme medicale, să vedem exact care e situaţia lui", a afirmat Adrian Porumboiu, care s-a orientat repede, aducându-l şi pe Dani Coman: „E jucătorul nostru, ne-am înţeles cu el şi cu Rapid".  Portarul a semnat ieri pe doi ani cu Vaslui şi, culmea!, ar putea debuta pentru noua sa echipă chiar în Giuleşti, duminică fiind programat meciul Rapid - Vaslui, în prima etapă a Ligii I.

Linia defensivă, în schimbare

Dintre fundaşii cu care a jucat Vasluiul anul trecut, doar Milanov poate rămâne titular, fiind concurent pe postul său cu polonezul Celeban. Cum Papp şi Marius Constantin au plecat, apărătorii centrali se vor alege dintre Varela, Cordoş, Elias (47 de selecţii în naţionala Ciprului) şi Cânu. Pe stânga, Sălăgeanu îl va înlocui pe Paito. Un fotbalist nou care a impresionat este Cecilio Caue, despre care Porumboiu a spus că e o „bijuterie". Totuşi, brazilianul nu e vreun artist, ci mai degrabă un mijlocaş puternic fizic, în stilul lui NDoye.

Un „tanc" în atac

Pe ofensivă, Antal e văzut ca înlocuitorul lui Adailton, dar în echipă pot apărea şi Nicuşor Stanciu, Jumisse sau Davide Dias, fotbalistul adus de la Braşov la insistenţele lui Şumudică.  În atac, brazilianul cu nume celebru, Deivdy Reis do Nascimento, are cele mai mari şanse la titularizare. E un vârf puternic, masiv, chiar uşor supraponderal. Dacă Daniel Stanciu îl aseamănă cu Adriano, fostul antrenor Inacio spune că ar fi găsit un fotbalist mai ieftin şi mai bun.

Daniel Mif, pe urmele lui Dobrin

Pe lângă armata de fotbalişti sosiţi în Moldova, în lot a fost integrat şi un copil de 14 ani şi jumătate, Daniel Mif, adus de la Olimpia Satu Mare. Porumboiu e încântat de acesta şi spune că am putea să consemnăm un debut precoce în Liga I al acestui mare talent. Nicolae Dobrin bifa primul meci în Divizia A la FC Argeş pe când avea 15 ani fără două luni.

"Am făcut totul în limitele unui buget rezonabil şi am refuzat pretenţiile unor fotbalişti care credeau că dau bani cu nemiluita. Am adus şi jucători liberi de contract, dar am făcut şi tranzacţii pentru viitor."
Adrian Porumboiu patron FC Vaslui

13  jucători au plecat de la Vaslui: Papp, Adailton, Jovanovic, Farkas, Jovanovic, Paito, Borjan, Braganca, Nsereko, Yero Bello, Gladstone, Anderson şi Marius Constantin.

Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite