Polonia, Macedonia, Turcia şi Cehia, în play-off-ul CM de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polonezele, aproape de Mondiale
Polonezele, aproape de Mondiale

Echipele naţionale de handbal feminin ale Poloniei, Macedoniei, Turciei şi Cehiei au acces în faza play-off-ului Campionatului Mondial din 2011, în care este calificată direct şi reprezentativa României.

Între 30 noiembrie şi 5 decembrie s-au disputat meciurile din grupele de calificarea în faza play-off-ului CM de anul viitor, câştigătoarea fiecărei grupe obţinând dreptul de a juca dubla manşă eliminatorie, programată în 4-5, respectiv 11-12 iunie 2011.

La turneul final al CM din 2011, care va avea loc în Brazilia, este calificată direct campioana mondială en-titre, Rusia, şi naţiunea organizatoare Brazilia, cărora li se vor alătura primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia, programat să înceapă marţi. Pentru celelalte opt locuri alocate continentului european, se vor duela în play-off 16 echipe naţionale (locurile 4-16 la CE din această lună), plus Polonia, Macedonia, Turcia şi Cehia.

Echipa României poate obţine calificarea directă la CM din Brazilia dacă se clasează pe podium la CE din Danemarca şi Norvegia, în caz contrar urmând a evolua în play-off-ul din luna iunie 2011.

La CM de anul viitor vor participa 24 de echipe naţionale, tragerea la sorţi a grupelor fiind programată în 19 decembrie, la Herning (Danemarca), în ultima zi a Campionatului European.

Turneul final al CM din 2011 va avea loc în intervalul 3-18 decembrie. La ediţia din 2009 a competiţiei, în China, reprezentativa României s-a clasat pe locul opt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite