Polonia - Argentina. Scenariu nebun în grupa C, unde Polonia și Mexic au fost la egalitate perfectă până în prelungiri

0
Publicat:

Dramatism total în grupa C, acolo unde înaintea ultimelor partide din grupă, toate cele 4 naționale își jucau șansa la calificare. Messi și Lewandowski merg mai departe în optimi.

Polonia - Argentina Foto EPA EFE
Polonia - Argentina Foto EPA EFE

Argentina avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura prima poziție în clasament, după ce a început Mondialul din Qatar cu o înfrângere istorică în fața Arabiei Saudite. A urmat o victorie cu Mexicul, așa că partida cu Polonia se anunța extrem de importantă pentru Messi și colegii săi. 

Polonia a debutat cu un egal la Mondial, după care a urmat o victorie fără emoții împotriva Arabiei Saudite. Înaintea meciului cu Argentina, polonezii ocupau primul loc în grupa C, dar aveau nevoie de cel puțin un punct sau să nu încaseze multe goluri pentru a-și asigura calificarea în optimi. 

Argentinienii au dominat clar partida cu Polonia. Lewandowski nu a reușit să arate nimic în atac deoarece naționala sa nu a ajuns deloc la poarta apărată de Martinez. Argentina a avut o posesie zdrobitoare de peste 70%, pe final de meci având posesia minute bune de joc, polonezii așteptând finalul partidei cu mari emoții dat fiind faptul că în cealaltă partidă Mexic era la conducerea jocului.

Trupa lui Messi a făcut un joc excelent cu foarte multe ocazii importante de a marca. Potrivit statisticilor, argentinienii au avut 13 șuturi pe spațiul porții. 

Mac Allister a deschis scorul imediat după pauză. În minutul 67 Alvarez a dublat avantajul argentienilor care puteau să mai marcheze de câteva ori însă pe final au ratat de mai multe ori. Messi a ratat un penalty în minutul 39, obținut tot de el după ce a fost faultat de portarul advers. 

Polonezii au așteptat cu mari emoții finalul de pe celălalt stadion acolo unde Mexic conducea în prelungiri cu scorul de 2-0. A fost un final nebun în grupa C, dat fiind faptul că Mexic și Polonia erau la egalitate perfectă: același număr de puncte, goluri marcate/primite. Astfel, dacă în meciul direct a fost 0-0, mergea mai departe Polonia fiindcă la capitolul Fair-Play avea mai puține cartonașe primite. În prelungirile celuilalt meci Arabia Saudită a marcat și nu a mai fost nevoie de o departajare specială între Mexic și Polonia. 

Așadar, Messi și Lewandowski merg mai departe în optimi. Pentru polonezi urmează un meci în optimi foarte dificil, mai ales dacă se ia în calcul prestația dezastruoasă din partida cu Argentina. 

Argentina va juca în optimi împotriva Australiei. Partida va avea loc pe 3 decembrie, de la ora 21:00.

Polonia va întâlni Franța, câștigătoarea grupei D. Partida va avea loc pe 4 decembrie, la ora 17:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite