Polonezul Jakub Kaczmarek a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Turului României. Românul Serghei Ţvetcov, locul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jakub Kaczmarek (centru) a câştigat Turul României
Jakub Kaczmarek (centru) a câştigat Turul României

Capitala ţării a fost gazda ultimei etape din Turul României. Înainte de startul profesioniştilor, peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au concurat la Cursa Copiilor, pe biciclete cu pedale, fără pedale sau cu roţi ajutătoare, demonstrând că ciclismul e un sport care are viitor în România.

La festivitatea de premiere a micuţilor a participat şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a venit la eveniment direct de la aeroport, cu medalia de argint câştigată la Paralimpiada de la Tokyo în buzunar.

Startul în ultima etapă a Turului României s-a dat la ora 15.00, iar cicliştii au parcurs traseul de 5,8 km, între Bulevardul Kiseleff - Piaţa Presei Libere de 17 ori, cu o viteză medie de 46 de km/oră. Cicliştii români au făcut o figură frumoasă şi pe final de Tur: Daniel Crista a câştigat două din cele trei sprinturi intermediare de pe traseu, iar Eduard Grosu a trecut al treilea linia de sosire. 

Cel mai puternic din sprintul de pe Kiseleff a fost Patryk Stosz, de la Voster ATS, care a mai câştigat şi etapa de la Deva, urmat de Dusan Rajovic (Echipa Naţională a Serbiei). 

România a fost reprezentată onorabil şi în clasamentul general, cu Serghei Ţvetcov, pe locul doi şi Emil Dima pe locul 8.

Ciclism

La final de Turul României, au îmbrăcat tricouri distinctive:

*Tricoul Galben de lider în clasamentul general - Jakub KACZMAREK, Mazowsze Serce Polski.

*Tricoul Roşu, de lider în clasamentul pe puncte - Patryk STOSZ, Voster ATS Team.

*Tricoul Verde, de lider în clasamentul căţărătorilor - Maciej PATERSKI, Voster ATS Team.  

*Tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 - Maksym BILYI, D'Amico UM Tools.

*Tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor - Serghei ŢVETCOV, Wildlife Generation. 

*Tricoul gri, de lider în clasamentul echipelor - Androni Giocattoli Sidermec.

Organizatorul competiţiei, Federaţia Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Auchan Retail România, a fost bucuroasă să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite