Polo: Naţionala masculină, 41 de goluri cu Irlanda în preliminarii şi calificare la CE2022; echipa feminină, a treia victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock (arhivă)
Foto Shutterstock (arhivă)

Naţionala feminină de polo a României a obţinut, sâmbătă, la turneul de la Bucureşti, a treia victorie din preliminariile Campionatului European, cu Ucraina. La masculin, tricolorii au bifat a doua victorie la turneul preliminar din Malta, în compania Irlandei, şi s-au calificat la turneul final.

În grupa A preliminară de la Bucureşti, componentele naţionalei României au învins Ucraina, scor 17-9, pe reprize 5-2, 2-3, 7-3, 3-1.

Anterior, tricolorele au învins Irlanda 15-4 şi Slovacia 9-8.

Tot sâmbătă, în grupa A s-a mai jucat meciul dintre Irlanda - Germania, scor 2-25.   

Duminică, în ultimul meci al turneului de la Bucureşti, România va întâlni Germania.

Este pentru prima dată când România organizează un turneu continental de asemenea calibru.

La masculin, tot sâmbătă şi în aceeaşi fază preliminară a Campionatului European din 2022, România s-a impus în faţa Irlandei, cu scorul de 41-5, pe reprize 10-0, 12-1, 11-1, 8-3.

În primul meci al turneului, tricolorii au învins Lituania, cu 14-1, iar duminică, în ultimul meci, se vor duela cu Malta. România este calificată la turneul final, indiferent de rezultatul cu Malta.

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica la Campionatul European, care va avea loc la Split (Croaţia), între 27 august şi 10 septembrie.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite