Pleacă cel mai longeviv stranier: Cadu ajunsese la un salariu lunar fabulos pentru nivelul Ligii I. Povestea omului care a făcut de toate la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ricardo Cadu (stâng)
Ricardo Cadu (stâng)

Adus la CFR în 2006, fundaşul de 32 de ani s-a remarcat prin trofeele câştigate, prin unele intervenţii brutale pe terenul de joc, iar, pe final, prin gafe destul de frecvente.

Ricardo Cadu va rămâne în istoria CFR-ului din mai multe motive. În ultima etapă din sezonul 2007-2008, penalty-ul transformat de el în victoria cu „U“ Cluj, scor 1-0, a adus primul titlu din istoria clubului după o luptă dură cu Steaua. 

A schimbat cinci antrenori

A fost primul trofeul la câştigarea căruia stoperul portughez avea să contribuie din plin. Anii au trecut, iar Cadu a prins „rădăcini“ puternice la club: a devenit căpitanul de pe teren şi omul patronului Arpad Paszkany în vestiar. 

De altfel, din cauza faptului că nu s-au pus bine cu fundaşul CFR-ului, mai mulţi antrenori au fost nevoiţi să-şi facă bagajele şi să părăsească Gruia. Rând pe rând, Trombetta, Uhrin jr, Mandorlini, Cârţu şi Rednic au plătit, fiindcă n-au fost pe placul lui Cadu.

A „rupt“ 11 fotbalişti

Determinarea lui Cadu pe teren a fost foarte apreciat de şefii CFR-ului, însă, de multe ori, stoper-ul portughez a depăşit graniţele Fair-Play-ului şi s-a transformat într-un veritabil „măcelar“ pe gazon. Drept urmare, 11 jucători au fost făcuţi KO de Cadu, suferind accidentări grave din cauza fundaşului lusitan.

Arthuro (Steaua), Miranda (Dinamo), Brandan (Urziceni), Burdujan (Vaslui), Sânmărtean (Vaslui), Viglianti (Oţelul), Dina (Craiova), Cesinha (Rapid), Herea (Rapid), Niculescu („U“ Cluj) şi Milanov (Vaslui) au avut de suferit din cauza intrărilor dure ale lui Cadu. 

De altfel, la începutul sezonului trecut, căpitanul CFR-ului a fost suspendat şase etape din cauza unui fault teribil asupra lui Milanov. De când a ajuns în Liga I, în 2006, Cadu a fost un „abonat“ al cartonaşelor:

2006-2007 - 4 galbene

2007-2008 - 7 galbene, 1 roşu

2008-2009 - 7 galbene

2009-2010 - 10 galbene, 1 roşu

2010-2011 - 9 galbene, 2 roşii

2011-2012 - 9 galbene, 1 roşu

2012-2013 - 3 galbene, 2 roşii

2013-2014 – 8 galbene

Paszkany: „Vârsta lasă urme“

În ultimele două sezoane, prestaţiile lui Cadu au fost din ce în ce mai slabe. Gafele sale au făcut ca defensiva CFR-ului să nu mai aibă forţa de altă dată. Cum în aceste zile, Academica Coimbra (locul 12 din 16 în prima ligă portugheză) e în negocieri cu Cadu, şefii CFR-ului s-au arătat dispuşi să-i dea drumul celui mai longeviv stranier din echipă.

„Lumea îl critică pe Cadu, dar trebuie să nu uităm un lucru. Au trecut şapte ani şi vârsta nu ne iartă pe niciunul dintre noi. Şapte ani de lovituri, de accidentări, de vârstă, care lasă urme“, a declarat Arpad Paszkany pentru citynews.ro, confirmând că plecarea căpitanului e iminentă.

30.000

de euro e salariul lunar al lui Ricardo Cadu la CFR Cluj.

8

trofee a câştigat Ricardo Cadu cu CFR Cluj: trei titluri, trei Cupe ale României şi două Supercupe ale României.

A divorţat de Dulce

Cadu a jucat foarte slab în ultima perioadă şi a fost surprins prin oraş la ore la care ar fi trebuit să fie acasă, la odihnă. O explicaţie pentru viaţa extrasportivă şi prestaţiile dezamăgitoare ar putea fi faptul că fundaşul portughez a divorţat de Dulce. Cei doi s-au căsătorit în 2009, însă au pus capăt relaţiei lor în vară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite