Piţurcă stă la pândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul naţionalei României crede că atacantul Fiorentinei poate fi omul decisiv în această seară la Zürich "Nu cred că fundaşii italieni au dormit liniştiţi. Adi a marcat

Căpitanul naţionalei României
crede că atacantul Fiorentinei poate fi omul decisiv în această seară la Zürich

"Nu cred că fundaşii italieni au dormit liniştiţi. Adi a marcat în acest sezon 17 goluri, e unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa. Dacă selecţionerul îl va folosi, atunci îl veţi vedea pe adevăratul Adrian Mutu", a spus ieri Chivu.

Jucătorul formaţiei Internazionale Milano nu crede că experienţa jucătorilor români care evoluează în Italia va afecta în vreun fel jocul "squadrei azzurra". "Jocul Italiei îl ştie toată lumea, e campioană mondială, cu un joc aparte, cu o cultură fotbalistică aparte.

Nu cred că experienţa noastră, a celor care jucăm în Italia, va afecta jocul lor. Poate să fie şi un dezavantaj, şi un avantaj", a recunoscut Chivu.

Selecţionerul României pare tentat să renunţe astăzi la tactica ultradefensivă pentru a specula slăbiciunile campioanei mondiane, Italia

Piţurcă a găsit punctele nevralgice ale echipei lui Donadoni şi este decis să lase puţin garda jos pentru a încerca o victorie contra Italiei.

Trei puncte cu Italia. Asta şi-a propus tehnicianul primei reprezentative pentru meciul de diseară. "După primul joc, şi noi, şi italienii avem nevoie de victorie pentru a spera la calificare. Italia este favorită. Am început cu dreptul, ceea ce ne interesează în continuare sunt rezultatele pozitive.

Revăzând meciul Italiei cu Olanda, e clar că olandezii au dominat fără niciun fel de probleme. În a doua repriză, Italia a fost complet dezorganizată. S-a văzut în primul joc că a lipsit Cannavaro. Italia are mari probleme în sistemul defensive", a spus Piţi.

Antrenorul a mărturisit că primul unsprezece nu este conturat. "Nu m-am decis încă cine va juca, e posibil să fac câteva schimbări, dar mă voi decide înainte de meci. Poate o să risc de la început pentru că e mai greu să reuşeşti victoria pe final. Ne dorim să jucăm ofensiv. Dacă nu marchezi contra Italiei, este foarte greu să obţii Victoria", a mai spus Piţurcă.

Intră Dică şi Codrea?

Se pare totuşi că acesta va face două schimbări faţă de meciul cu Franţa. Dică i-ar putea lua locul lui Cociş, în timp ce Rădoi ar putea fi înlocuit de Codrea. Piţurcă a şi declarat înainte de Euro că Rădoi şi Chivu au şanse mici să joace două meciuri la rând în faza grupelor din cauza unor accidentări mai vechi.

Insomnii cu Mutu

Căpitanul României, Cristi Chivu, merge pe mâna lui Mutu în această seară. "Nu cred că fundaşii italieni vor dormi liniştiţi la noapte. Adi a marcat în acest sezon 17 goluri, e unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa. Dacă domnul Piţurcă îl va folosi, atunci îl veţi vedea pe adevăratul Adrian Mutu", a declarat ieri Chivu.

Marica, revenire în aplauze

Atacantul Ciprian Marica s-a alăturat "tricolorilor" la antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Italia, efectuat ieri, la prânz, pe AFG Arena din St. Gall.

Fotbalistul nu s-a pregătit timp de două zile, după ce marţi a suferit o uşoară comoţie, în urma unei ciocniri la antrenament cu Marius Niculae. Marica a intrat pe teren mai târziu decât restul elevilor lui Victor Piţurcă şi a fost aplaudat îndelung de aceştia pentru revenirea sa pe gazon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite