Piţurcă: „Gardoş nu merita suspendat“ Vezi ce a mai spus selecţionerul despre Mutu şi echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă nu înţelege decizia Comisiei de Disciplină a FRF, care a decis ca stelistul Florin Gardoş să fie suspendat zece etape, ca urmare a faultului comis asupra lui Băcilă

Piţurcă a rămas mască când a aflat că Gardoş a fost suspendat atâtea etape şi ca va mai juca abia din retur. „Am văzut şi eu faza de atâtea ori, a văzut-o întreaga ţară. Accidentul este foarte grav, nu se pune problema să analizăm asta, dar putem analiza dacă a fost sau nu intenţie la intrarea lui Gardoş. Se vede că băiatul n-a avut nici cea mai mică intenţie de a faulta, s-a dus direct la minge. A fost un atac tibie pe tibie şi, din păcate, piciorul lui Băcilă a cedat", a spus Piţurcă, la GSP TV. Selecţionerul a dat şi un exemplu din Anglia: „Acolo se joacă mult mai dur, acolo se intra la picioare şi mai apoi la minge şi nu apar astfel de accidente. Deci, în cazul jucătorului de la Pandurii vorbim de un accident stupid".
Piţurcă spune şi care ar fi trebuit să fie suspendarea pe care o merita Gardoş. „Sincer, nu merita nicio etapă. Trebia lăsat să joace. Repet, n-a avut nicio intenţie".

„Tibi Bălan a pierdut destui ani, poate reuşeşte acum"
Selecţionerul tricolorilor apreciază transferul lui Tibi Bălan la Steaua, despre care spune că se afla în faţa ultimei şanse din cariera de jucător profesionist. „Tibi este un jucător foarte bun. N-are rost să mai spun asta acum. Are un dribling foarte bun, realizări bune în timpul meciului, pase eficiente, dar nici nu pot uita cum au trecut anii peste el. N-a jucat mult la Rapid, pe la Urziceni a mai mişcat ceva, dar la ce talent are trebuia să fie mult mai sus acum". Piţurcă spune însă că Tibi mai poate arăta ce poate: „Mai are trei-patru ani în care, cu maturitatea aferentă, poate atinge un nivel foarte bun. Însă, nici la Steaua nu-i va fi uşor. Pentru că a ajuns acolo într-o perioadă grea a echipei".

„Mutu mi-a spus că va marca"
Inevitabil, discuţia a atins şi subiectul echipei naţionale. Victor Piţurcă a relatat că, în ultimele zile, a vorbit de mai multe ori cu Mutu la telefon. Ultima dată, chiar înaintea partidei din Serie A, dintre Cesena şi Lazio, scor 1-2. „Eu pe Tamaş şi pe Mutu i-am iertat de mult. De a doua zi după acel incident. N-avea sens să ţin supărarea în mine. Oricum, Adrian m-a sunat chiar înaintea meciului cu Lazio şi, printre altele, mi-a spus: «nea Piţi, voi da un gol în acest meci, 100%». M-am bucurat că i-a ieşit pronosticul, dar m-am întristat pentru înfrângerea echipei. Nu-i va fi deloc uşor acolo".

„Vreau să reajungem în urna a doua"
Referitor la convocarea lui Lobonţ, Piţurcă a replicat: „Este foarte important şi pentru Lobonţ, dar şi pentru ceilalţi băieţi să ştie că mă bazez pe serviciile lor. Vreau să formez un lot extremde competitiv pentru ca România să câştige meciuri şi asta se face doar cu jucătorii cei mai buni. Vreau să reajungem în urna a doua valorică şi în primele 20 de echipe din lume în clasamentul FIFA", a conchis Piţurcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite