Piţi l-ar fi vrut pe Traore la naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul fotbalist străin pe care selecţionerul l-ar fi naturalizat este fostul atacant de la CFR Cluj, acum la Kuban Krasnodar. Dan Petrescu şi Victor Piţurcă s-au întâlnit zilele trecute în Austria, acolo unde foarte multe echipe se află în pregătire înaintea începerii sezonului.

Cei doi, foşti colegi la Steaua spre finalul anilor 80, au vorbit despre campionatul României, despre cum îi merge Bursucului în Rusia, dar şi despre soarta naţionalei. Printre altele, Piţi i-a mărturisit tehnicianului de la Kuban Krasnodar că singurul străin care ar putea juca la naţionala României este Lacina Traore (foto), fost la CFR Cluj până în această iarnă, acum la echipa lui Petrescu din Rusia. „Restul nu m-ar fi interesat, dar ăsta chiar avea calităţi excepţionale de vârf. Am fi avut nevoie de el acum la naţională", i-a zis Piţi lui Dan Petrescu.

Teoretic, ivorianul ar putea ajunge sub tricolor, deoarece nu a jucat niciun meci pentru naţionala „elefanţilor", deşi a fost convocat de câteva ori în cantonament. Practic însă, e aproape imposibil, întrucât el a plecat din România, unde ar fi trebuit să stea 5 ani înainte de a obţine cetăţenia. Ar mai fi varianta ca Lacina să se însoare cu o româncă şi devină cetăţean, dar el are o prietenă din ţara natală în a cărei reprezentativă visează să joace la un moment dat.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite