Piovaccari îşi arată ataşamentul faţă de Steaua, dar crede că salariul actual e „o problemă“. Ce spune italianul despre nivelul fotblului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgeterul Stelei din acest sezon, italianul Frederico Piovaccari, susţine că s-a integrat neaşteptat de bine la campioana României, însă recunoaşte că şi-ar dori să joace în viitorul apropiat în Italia.

Frederico Piovaccari este unul dintre cei mai buni jucători străini din Liga 1. Adus în vara anului trecut la Steaua, italianul a confirmat aşteptările fanilor şi a fost repede acceptat de suporterii roş-albaştrii. Atacantul din Peninsulă a marcat aproape meci de meci, ceea ce l-a propulsat în fruntea clasamentului golgeterilor din Liga 1. În acest sezon el a înscris 12 goluri pentru Steaua în toate competiţiile.

Piovaccari este jucătorul Sampdoriei, dar joacă sub formă de împrumut în Ghencea. El dezvăluie într-un interviu pentru site-ul calciomercato.com că nu se aştepta să se adapteze atât de bine în România şi susţine că vrea să continue la Steaua cel puţin până în vară, când îi expiră împrumutul, chiar dacă recunoaşte că salariul actual este mai mic decât cel din vremea când juca pentru Sampodoria.

Federico Piovaccari despre performanţa de a fi golgheter la Steaua: „E cea mai bună perioadă din cariera mea“

"Nu credeam că mă voi descurca atât de bine, având în vedere că orice jucător are nevoie de o perioadă de acomodare. Nu cunoşteam nici limba, ceea ce a făcut lucrurile mult mai complicate. Acum vreau doar să mă bucur de experienţa actuală, până în iunie. Aici, salariul este mult diferit de cel din Italia, iar asta ar putea reprezenta o problemă. Nu mă gândesc încă să joc la Sampdoria, mă dedic cu totul Stelei. Dar, cu siguranţă mi-aş dori să debutez în Serie A", a spus italianul pentru presa italiană.

Cât despre fotbalul românesc, Piovaccari susţine că nivelul este destul de ridicat şi face o paralelă între echipele din Italia şi cele din România. "Sunt multe asemănări! Aici se lucrează mult pe forţă, pe latura fizică, nu se pune aşa de mult accent pe tactică. Sigur că nivelul nu este precum cel din Serie A, dar primele patru clasate din România s-ar afla în zona de mijloc a clasamentului din Italia", a adăugat jucătorul Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite