De ce Steaua a fost „anesteziată“ în derby-ul cu Dinamo: ignoranţă + aroganţă + păcăleală = reţeta eşecului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ explică de ce o echipă care luase nouă puncte din nouă în primele trei etape din 2014 s-a împotmolit în faţa unui adversar, care a avut o singură mare calitate: şi-a propus mai mult decât nimic.

Cele trei partide jucate cu Concordia Chiajna şi Universitatea Cluj au virat nouă puncte în contul Stelei, dar au şi „anesteziat“ echipa lui Reghecampf înaintea derby-ului cu Dinamo. 

Când au dat, în premieră în acest an, de o formaţie care şi-a propus mai mult decât nimic, roş-albaştrii s-au împotmolit. Timp de 89 de minute, o formaţie „low cost“ a lui Dinamo, care a excelat doar prin disciplină tactică şi determinare, a pus la respect o trupă debusolată, care a fost şi „adormită“ de declaraţiile date de Reghecampf înainte de meci.

A gafat la fel şi în Ligă

Tehnicianul din Ghencea a „reuşit“ să-şi demotiveze elevii şi să-i încarce suplimentar pe cei ai lui Flavius Stoican. „Noi nu ne luptăm cu Dinamo, Dinamo pentru noi nu reprezintă absolut nimic în momentul de faţă. Ar trebui să-şi vadă lungul nasului“, a spus „Reghe“ înainte de meci. La finalul derby-ului, a fost obligat să-şi schimbe radical discursul: „Trebuie să felicităm Dinamo, deoarece au jucat foarte bine şi au fost agresivi, au câştigat foarte multe mingi la mijlocul terenului“.

Nu e prima dată când gura mare a lui „Reghe“ dăunează echipei. În toamnă, înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor, tehnicianul a dovedit că nu ştie nimic despre nivelul competiţiei: „Îmi doresc foarte mult să câştigăm primul loc. Noi plecăm la drum de la ideea că vom câştiga grupa“. Rezultatul? Steaua n-a câştigat nici măcar un meci şi s-a clasat pe ultimul loc.

„Cea mai slabă echipă a Stelei“

Fostul dinamovist Florin Prunea a taxat şi el aroganţa roş-albaştrilor. „Niciodată n-am văzut Steaua atât de slabă în ultimii 2-3 ani. Pe fondul jocului bun al lui Dinamo, Steaua n-a existat. Totuşi, dacă Dinamo nu repetă acest joc în cele două meciuri din cupă, atunci e degeaba. Steliştii şi-au făcut un obicei în a fi cei mai buni prin declaraţii, dar acum au primit o lecţie de fotbal. Ignoranţa aceasta trebuie să o plăteşti cumva. Mie îmi pare rău că au egalat. Vor plăti foarte scump dacă vor continua cu această ignoranţă“, a afirmat fostul portar al „câinilor“.

Negoiţă a luat Steaua peste picior

A fost nevoie de patru meciuri în Liga I în 2014, pentru ca Steaua să întâlnească un adversar, care nu s-a prezentat ca la tăiere. Această situaţie a fost subliniată şi de finanţatorul roş-albilor, Ionuţ Negoiţă. „Am avut şi ambiţie şi determinare, ceea ce n-au multe echipe, atunci când joacă împotriva Stelei. Oricum, Steaua rămâne cu cele mai mari şanse la titlu, are şi echipă, şi prietenie cu alte cluburi“, a spus Negoiţă.

Nu putem compara în acest moment Steaua cu Dinamo. Şi pot să fiu arogant, pentru că n-am pierdut niciun meci împotriva lor. Laurenţiu Reghecampf la 20 februarie   Nu se pune problema ca jucătorii mei să-i fi subestimat pe cei de la Dinamo. Doar că noi ne-am surprins singuri, am făcut foarte multe greşeli. Laurenţiu Reghecampf după derby  

Cifrele derby-ului Steaua - Dinamo

57% :Posesie: 43%

17 :Şuturi spre poartă: 10

5 :Şuturi pe poartă: 4

11 :Cornere: 0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite