Piloţii Gyenes şi Marinescu au exersat saltul cu paraşuta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Gyenes a sărit cu paraşuta
Emanuel Gyenes a sărit cu paraşuta

Alex Nicolau, campion mondial de juniori la paraşutism - la precizia aterizării, a efectuat pe aerodromul Aurel Vlaicu - Clinceni un salt de la 3.000 m altitudine, însoţit de motociclistul Emanuel Gyenes şi pilotul de Formula 2 Mihai Marinescu, la prima lor experienţă de acest gen.

Alex Nicolau declara după aterizare că partenerii săi de salt s-au descurcat foarte bine la prima lor experienţă: "Mi-a făcut plăcere să îi introduc în sportul pe care îl practic. S-a văzut că sunt oameni care au parte de multă adrenalină în disciplinele lor şi au înţeles foarte repede ce au de făcut. A fost primul salt pentru ei, dar ambii au spus că vor reveni. Nu ştiu încă dacă aş putea merge cu o motocicletă pregătită pentru Dakar, însă în monopost mi-ar fi frică să merg cu 200 de km/h. Paraşutismul este un sport mult mai sigur decât pare", a spus acesta pentru Agerpres.

La rândul său, Emanuel Gyenes remarca cât de lungi i s-au părut secundele până la deschiderea paraşutei. "A fost o senzaţie extraordinară, însă acele 50 de secunde până la deschiderea paraşutei mi s-au părut mult mai lungi. Am făcut saltul de la o altitudine pe care o atingem foarte des în raliul Dakar de când acesta a fost mutat în America de Sud, însă acolo este altceva, pentru că avem pământul sub roţi. În Anzi cea mai mare altitudine pe care am atins-o a fost de 4.726 m".

Mihai Marinescu a adăugat că şi-a dorit să experimenteze un salt cu paraşuta. "Mi-am dorit de foarte multă vreme să încerc această experienţă. A fost incredibilă căderea liberă şi nu se compară cu nimic din ce am trăit până acum. Cele 50 de secunde până la deschiderea paraşutei au fost lungi, însă le-am savurat la maxim".

Emanuel Gyenes a sărit cu paraşuta
Emanuel Gyenes a sărit cu paraşuta
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite