Picaj real. Ancelotti, despre criza de la Real şi ce-a urmat după ce „galacticii“ au mai bifat două eşecuri consecutive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Real Madrid Atletico FOTO Guliver Getty Images

Real a pierdut ambele meciuri disputate în acest an, cu Valencia (1-2), în campionat, şi miercuri seară, cu Atletico (0-2), în turul optimilor Cupei Regelui.

Sărbătorile au trecut, dar „galacticii“ încă nu s-au trezit. După ce a fost foarte aproape să intre în Cartea Recordurilor, cu o serie de 22 de victorii consecutive, în toate competiţiile, Real Madrid şi-a pus în pericol din prima săptămână a lui 2015 şansele de a câştiga toate trofeele în acest an. 

În doar trei zile, „albii“ au pierdut două meciuri, ambele în deplasare, unul duminică, în campionat, 1-2, la Valencia şi, celălalt miercuri, la Madrid, 0-2, cu rivala locală Atletico. Două eşecuri, fiecare cu două goluri primite, în care elevii lui Carlo Ancelotti n-au marcat decât de la punctul cu var, prin Ronaldo, pe „Mestalla“! Cu Atletico, Ronaldo a început ca rezervă, în premieră după 24 de meciuri, şi a intrat la scurt timp după ce gazdele au deschis scorul, prin Raul Garcia (58), contemplând din teren al doilea gol, al lui Jose Gimenez (76). A fost blocat de defensiva lui Diego Simeone, dar după meci Ancelotti i-a luat apărarea. 

„Cristiano a fost puţin obosit. Nu am jucat bine în ultima perioadă, dar e puţin exagerat să spui că traversăm o perioadă de criză, dar nu sunt mulţumit de ultimele două jocuri. Nu mai suntem favoriţi la calificare, dar vom să încerca să o obţinem, mai avem cel puţin 90 de minute de jucat din această dublă“, a declarat antrenorul Carlo Ancelotti. 

Dacă poate exista o notă pozitivă în acest start dezastruos de 2015 pentru Real, aceea este că „galacticii“ au mai trecut o dată, în acest sezon, prin experienţă, în campionat, pe 31 august şi 13 septembrie, când au pierdut cu Real Sociedad (1-2) şi aceeaşi Atletico (1-2). Apoi au legat 22 de victorii consecutive. 

Revenirea lui „El Nino“

Partida de pe „Vicente Calderon“ a prilejuit întoarcea acasă a fostului „copil-minune“ al lui Atletico. La şapte ani şi jumătate de la plecarea la Liverpool, şi după o pribegie mai puţin reuşită la Chelsea şi Milan, Fernando Torres a revenit la Atletico, deocamdată doar împrumut de la gruparea italiană. „El Nino“, ajuns la 30 de ani, a început ca titular cu Real, la doar trei zile după ce prezentarea sa oficială a strâns 45.000 de fani „rojiblanco“ pe „Vicente Calderon“ şi a vândut 2.000 de tricouri în 24 de ore. Torres nu mai pare însă atacantul care a fost golgheterul lui Atletico în cinci sezoane consecutive. S-a văzut destul de puţin, a fost surprins de multe ori în ofsaid şi a fost schimbat în minutul 59, cu doar un minut înainte ca „roş-albii“ să deschidă scorul. 

Returul de pe „Bernabeu“, de joia viitoare, se anunţă unul destul de complicat pentru Real, dar nici Atletico nu e într-o poziţie prea relaxată. Între cele două manşe din optimile Cupei Regelui are meci duminică (22.00), chiar cu FC Barcelona, tot în deplasare. 

De altfel, cine va tranşa manşa din optimi, dintre grupările din Madrid, o va întâlni probabil pe Barcelona în sferturi (care a jucat cu Elche, turul disputându-se joi seară). 

FOTO: AP

Citeşte şi 

Fernando Torres îşi pregăteşte primul meci la Atlético Madrid, echipă la care a fost prezentat zilele trecute

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite