Petrolul face achiziţii: şi-a luat un fundaş stânga francez şi doi antrenori secunzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Pîrvu şi Nae Constantin
Florin Pîrvu şi Nae Constantin

Petrolul Ploieşti, ocupanta locului trei la sfârşitul sezonului trecut, să semne de viaţă pe piaţa transferurilor.

"Lupii" au ajuns la un acord cu Udinese pentru transferul definitiv al fotbalistului francez Jean-Alain Andre Fanchone.
În vârstă de 25 de ani, Fanchone evoluează pe postul de fundaş stânga şi a semnat, joi, cu Petrolul un contract valabil în următoarele 3 sezoane.
Născut pe 22 septembrie 1988, la Mulhouse, Jean-Alain a început fotbalul la RC Strasbourg, unde a activat timp de aproape un deceniu, în perioada 2003-2012, ultimii 4 ani la echipa de seniori, pentru ca în stagiunea 2010-2011 să joace aproape 30 de meciuri în Ligue 1, în tricoul lui Arles-Avignon.
După ce a parafat un angajament cu Udinese, în 2011, fostul internaţional de juniori a fost împrumutat la Watford, după care a ajuns la Olympique Nimes, formaţie unde jucătorul de 1,76 metri şi 71 de kilograme a evoluat constant în banda stângă a defensivei.
”Am negociat cu Udinese timp de o lună şi ne bucurăm că am realizat acest transfer. Fanchone este un jucător cu o viteză şi tehnică foate bune, dar şi cu experienţă, acumulată mai ales în sezonul în care în a evoluat din Ligue 1”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, managerul sportiv Marius Nicolae (foto dreapta). 

mario

O altă noutate este cooptarea în stafful lui răzvan Lucescu a doi foşti petrolişti, care vor fi antrenori secunzi, Florin Pârvu şi Nicolae Constantin.
Pârvu (39 de ani) a evoluat în trei rânduri la Petrolul, în periodele 1995-1996, 1998-2001 şi 2007-2008, în timp ce Constantin, cu un an mai mare, a fost unul dintre liderii haitei în 1996-1999 şi 2004, iar ambii au rămas în memoria fanilor pentru abnegaţia şi imensa disponibilitate la efort de care au dat dovadă pe terenul de joc.  

”Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a mă întoarce la Petrolul. Ţin să mulţumesc conducerii, dar şi lui Răzvan Lucescu, care a acceptat să fac parte din stafful său, şi sper să pun şi eu umărul la performanţele echipei. De asemenea, sunt foarte bucuros că voi avea ocazia să fiu şi mai aproape de cel mai frumos public din ţară, suporterii noştri sunt incredibili şi merită să le facem cât mai multe bucurii. Ne dorim din suflet ca în sezonul viitor să ne îndeplinim toate obiectivele, iar la final să avem motive de satisfacţie şi sărbătoare”, a declarat Pârvu pentru site-ul oficial al clubului.

La rândul său, Constantin a declarat: ”Mă întorc acasă şi trăiesc un sentiment special. Mă bucură faptul că actuala conducere a avut încredere în mine, în noi, la fel şi Răzvan Lucescu, sub comanda căruia am evoluat şi ca fotbalist. Ne dorim cu toţii să avem rezultate mai bune ca în anii trecuţi şi suntem nerăbdători să ne apucăm de muncă. Avem toate condiţiile pentru a face performanţă, iar alături de fanii noştri sunt sigur că vom avea multe momente de bucurie”

Sursa: fcpetrolul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite