Petre Roman, declarație scandaloasă despre condamnarea lui Gică Popescu la închisoare

0
Publicat:

Se spune că în România, uneori, Justiția lucrează „la comandă“ și că unele dosare sunt instrumentate politic. Din păcate, periodic, primim și confirmarea unor astfel de suspiciuni. Cum se întâmplă acum, la un deceniu după un caz ultramediatizat, cel al condamnării lui Gică Popescu (56 de ani) la închisoare în celebrul Dosar al Transferurilor.

Petre Roman
Petre Roman

Deși toți cei implicați în acest dosar fuseseră achitați, într-o primă fază, în mod șocant, a avut loc o răsturnare de situație și, pe data de 4 martie 2014, Gică Popescu și alți șapte inculpați au fost condamnați la închisoare cu executare! Decizia a cântărit cel mai greu în cazul lui Popescu. Atât din cauza trecutului său de mare fotbalist, cât și prin prisma faptului că, trimis după gratii, el a fost scos din cursa pentru șefia Federației Române de Fotbal (FRF). Practic, Popescu a fost condamnat la închisoare cu 24 de ore înainte de alegeri, iar această decizie-bombă i-a deschis calea lui Răzvan Burleanu spre câștigarea alegerilor. La vremea respectivă, Burleanu avea doar 29 de ani, niciun trecut în fotbalul mare și apariția sa în peisajul sportiv a fost pusă pe seama faptului că ar fi fost omul serviciilor secrete. Bineînțeles, vorbim despre povești care nu pot fi confirmate cu probe. Nu acum, în orice caz, ci, eventual, peste foarte mulți ani, când totul va fi, oricum, irelevant.

Exact cum se întâmplă acum cu explicația condamnării lui Gică Popescu la închisoare. Pentru că, la un deceniu distanță, Petre Roman (77 de ani), fost premier al României, a apărut la Orange Sport și, cu o nonșalanță incredibilă, a spus că „Baciul“ a fost trimis după gratii, fiindcă s-a dorit eliminarea sa din peisaj, la vremea respectivă!

Ce a declarat Petre Roman la Orange Sport?

*Gică Popescu a fost judecat şi motivele cred că erau false. Cred că e mai degrabă rodul unei mişcări de eliminare a lui în momentul în care a încercat să preia frâiele fotbalului românesc, ceea ce ar fi fost foarte bine, mai ales că apoi a încercat Hagi şi n-a reuşit. Nu fac comentarii pe marginea unor decizii judecătoreşti, dar n-am convingeri pozitive în legătură cu ceea ce a păţit Gică Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite