Penev, demis de la cârma Bulgariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luboslav Penev (48 de ani) a fost demis joi de la cârma naţionalei Bulgariei, în urma rezultatelor proaste din preliminariile lui Euro 2016. Din 2007, vecinii îşi demit, în medie, un selecţioner în fiecare an.

Penev era pe banca Bulgariei din 2011, iar joi a fost demis după ce vecinii de la sud de Dunăre n-au bifat decât o singură victorie în patru meciuri din preliminariile lui Euro 2016 (în care a mai adunat un egal şi două înfrângeri). 

„Rezultatele echipei nu au fost bune în cei trei ani, în care am înregistrat nouă victorii, şapte remize şi opt înfrângeri. Mai ales în acest an n-au avut rezultate pozitive şi ni s-au redus şansele de calificare“, a spus Borislav Mihailov, preşedintele federaţiei bulgare. 

Mihailov a mai făcut o scurtă radiografie a portretului noului selecţioner: „Sper să-l numim până la finalul acestui an şi pot să vă spun că nu va fi un străin“. 

Penev este cel de-al optulea selecţioner al Bulgariei care e demis începând cu 2007. Ultimul turneu final la care a participat naţionala din ţara vecină este Europeanul din 2004, unde s-a oprit în faza grupelor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite