Ordinul Ministerului Sportului, care prevede ca 40% din sportivi să fie români, a fost publicat în Monitorul Oficial

0
0
Eduard Novak FOTO sportpictures.eu
Eduard Novak FOTO sportpictures.eu

Ordinul controversat anunţat de ministrul Sporturilor Eduard Novak, care vrea ca minimum 40% din sportivii prezenţi în meciurile oficiale să fie români, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Măsura, care vizează toate sporturile de echipă începând cu sezonul 2022-2023, a stârnit reacţii dure în lumea sportului. Obiectivul acestui ordin constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat Ministerul.

„Ponderea de participare a sportivilor de performanţă români, la nivel de senior şi tineret, la competiţiile sportive naţionale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% din sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru, Eduard Novak

Ministrul a clarificat că procentul se referă la jucătorii care trebuie folosiţi într-un meci, nu la cei din cadrul lotului.

Ordinul lui Novak publicat in MO
Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri