Ministrul Sportului, prima reacţie după victoria lui Popovici: „Fenomenal acest sportiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / Profimedia
FOTO Arhivă / Profimedia

Eduard Novak, ministrul Sportului, l-a felicitat pe David Popovici (17 ani) care a ajuns campion mondial în proba de 200 de metri liber şi a scris pe pagina sa de Facebbok că este un sportiv fenomenal.

GALERIE FOTO

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. 

I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!”, a scris Novak pe Facebook.

Înotătorul David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori. Este primul sportiv din România care obţine acest titlu în competiţia masculină. De asemenea, el este al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). 

David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos, comentează news.ro.

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite