Omul-ultra: Radu Milea va fi pentru a treia oară la startul cursei de 101 de kilometri din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost aproape de a renunţa la participare, a revenit asupra deciziei şi speră la o cursă bună, poate chiar mai bună decât cea din 2015, când a terminat pe poziţia a 24-a.

Ai avut intenţia să nu mai participi, dar până la urmă ai revenit asupra deciziei. Ce sau cine te-a făcut să revii?

Radu Milea: Au fost momente în care chiar eram sigur că nu voi participa. Ce sau cine m-au făcut să revin? Evident perioada pe care am petrecut-o prin munţi cu Tom Owens, un foarte bun alergător montan britanic. Cred că Tom a fost catalizatorul, pentru că la fiecare 2 zile mă întreba dacă particip la CCC, şi cred că el a fost motivul pentru care sunt la Chamonix acum.

Ce a mers bine în 2015 când ai terminat CCC-ul pe poziţia a 24-a?

Cred că a mers bine coborârea în anul ăla. Singurul an în care am fost mulţumit de cum am coborât. Ce n-a mers bine... a fost vorba de lipsă de experienţă şi de gestionarea anumitor momente din timpul cursei care aproape m-au făcut să abandonez, dar cumva m-am ridicat, m-am scuturat şi lucrurile au ieşit destul de bine la final. Probabil trebuie să-mi aduc aminte de experienţa aia şi să o folosesc chiar şi în prezent.

Ce n-a funcţionat anul trecut când ai fost nevoit să abandonezi?

Anul trecut, deşi eram destul de bine pregătit, lucrurile nu au mers bine din start. Am nişte probleme de respiraţie care apar şi dispar când îmi e lumea mai dragă, aşa că pur şi simplu nu am avut ce să fac, mi-am dat seama destul de repede că nu voi fi ok dar, cu toate astea, am încercat, am zis că poate îmi revin, însă după 40 de kilometri chiar am fost nevoit să mă opresc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite