Omonia-Astra 1-2. Spectacol făcut de giurgiuveni la Nicosia, unde Budescu a fost eroul Astrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă Astra trece de Omonia, va juca cu Trencin (Slovacia) FOTO Cosmin Iftode
Dacă Astra trece de Omonia, va juca cu Trencin (Slovacia) FOTO Cosmin Iftode

Omonia-Astra a fost un meci capital pentru viitorul european al giurgiuvenilor. Echipa lui Daniel Isăilă a dat peste cap calculele hârtiei şi a învins la Nicosia cu 2-1, obţinând o calificare neaşteptată în turul trei preliminar al Europa League.

Spre lauda lor, fotbaliştii antrenaţi de Daniel Isăilă n-au dezarmat după remiza din tur, scor 1-1 şi au împins jocul spre careul cipriot încă din primul minut al returului. De Amorim putea deschide scorul relativ repede, însă goalkeeper-ul cipriot şi-a salvat echipa (13). Omonia a avut nevoie de 26 de minute pentru a-şi crea o ocazie periculoasă, iar când aceasta a venit, reflexul fabulos al lui Silviu Lung jr. a ţinut Astra în meci. O nouă şansă uriaşă pentru Astra (35) a anunţat golul senzaţional al lui Budescu, din voleu (39). Egalitatea a fost restabilită la zece minute după reluarea reprizei secunde, când Gikiewicz a punctat pentru ciprioţi. În minutul 60, Astra părea că a fost făcută KO, după ce Laban a văzut al doilea „galben“ şi implicit „roşu“, iar antrenorul Isăilă a fost eliminat şi el pentru proteste! Chiar şi în zece oameni, giurgiuvenii au marcat, prin acelaşi Budescu (69), iar la 2-1 pentru români soarta calificării a fost decisă, în condiţiile în care ciprioţii aveau nevoie de două goluri în 20 de minute.
Astra va întâlni pe Trencin în turul III preliminar, pe 1 august, în Slovacia, şi pe 8 august pe „Arena Naţională“. Slovacii au dat lovitura, eliminând pe Goteborg (Suedia), după 0-0 în deplasare şi 2-1 pe teren propriu. 


Min. 90+6 Meciul se încheie cu victoria Astrei Giurgiu, care se califică în turul trei preliminar, unde va întâlni pe Trencin din Slovacia.

Min. 90+ Astra trage de timp în aşteptarea fluierului final.

Min. 80 Ciprioţii atacă cu toate liniile poarta lui Silviu Lung jr., astra se apără supraaglomerat pentru a păstra avantajul minim.

Min. 69 GOOOOL Astra: Budescu îşi răscumpără greşeala care a facilitat golul gazdelor şi reuşeşte "dubla" la Nicosia graţie unui şut fabulos la colţul lung. 2-1 pentru giurgiuveni, care devin favoriţi la calificare.

Min. 60 Labant de la oaspeţi este eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Misiunea Astrei la Nicosia se îngreunează.

Min. 55 Gol Omonia: Gikiewicz marchează, după o greşeală a lui Budescu, marcatorul golului Astrei.

Min. 46 A început repriza secundă.


Min. 45+2 Prima repriză se încheie cu avantajul minim al Astrei.

Min. 39 GOOOOL Astra: Budescu şutează din voleu şi deschide scorul la Nicosia. La acest scor, giurgiuvenii sunt calificaţi.

Min. 26 Omonia temperează elanul Astrei. Ciprioţii ratează o ocazie uriaşă, Lung scoate de pe linia porţii.

Min. 13 Astra mai ratează o mare ocazie: De Amorim trage la colţul lung, dar portarul Omoniei scoate in-extremis.

Min. 11 Giurgiuvenii stau bine în teren şi conduc ostilităţile în faţa celor 25.000 de fani ciprioţi.

Min. 7 Ocazie mare pentru Astra: Morais intră în dribling în careul advers, dar pasa lui nu găseşte pe nimeni în faţa porţii.

Min. 1 A început partida. Aproape 25.000 de ciprioţi sunt în tribunele arenei din Nicosia.


Iată echipele de start:

Omonia Nicosia: Moreira - Jose, Alabi, Andrade, Scaramozzino - Marco, Nuno Assis, Leandro - Taylor, Schembri - Gikiewicz. Antrenor: Toni Savevski.

Astra Giurgiu: Lung - Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais- Tembo, Laban, Seto, Amorim - Budescu - Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite