„Oaia neagră“ a fotbalului: Cea mai tare echipă din Rusia, finanţată de Gazprom, va juca, diseară, în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Erokhin, mijlocaş Zenit Sankt Petersburg
Aleksandr Erokhin, mijlocaş Zenit Sankt Petersburg

După ultimele evenimente, Rusia e condamnată la nivel internaţional. Şi, din păcate, consecinţele unor decizii iresponsabile, luate de politicieni, se vor resfrânge şi asupra sportivilor.

Zenit Sankt Petersburg, liderul din Rusia şi campioana ultimelor trei sezoane, ar fi avut, oricum, o misiune dificilă, diseară (ora 22.00), în play-off-ul Ligii Europa. 

Pentru că, după eşecul cu Betis Sevilla de pe teren propriu, în manşa tur (2-3), ruşii au de remontat un handicap, în deplasare, pe terenul formaţiei care ocupă locul 3 în La Liga.

Din păcate pentru cei de la Zenit, după atacul Rusiei asupra Ucrainei, ei vor fi supuşi unei presiuni suplimentare. Pentru că vor avea de suportat o reacţie şi mai ostilă din partea publicului de pe „Estadio Benito Villamarín“. 

Cealaltă echipă din Rusia rămasă în competiţiile UEFA, Spartak Moscova, a fost scutită de calvarul unui meci, diseară, când conflictul militar din Ucraina abia a început. Pentru că Spartak s-a calificat direct pentru 16-imile Ligii Europa, după ce a câştigat grupa din care a făcut parte, în această competiţie.

Zenit, finanţată de Gazprom, a ajuns la barajul Ligii Europa din postura ocupantei locului 3 în grupa H a Ligii Campionilor.

Rusia riscă sancţiuni sportive extrem de dure, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite