Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor. Sportivul sârb a egalat recordul lui Federer

0
Publicat:

Tenismenul sârb Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Turneul Campionilor, după ce l-a învins în finală pe norvegianul Casper Ruud, scor 7-5, 6-3. Finala a avut loc la Torino.

Foto Getty Images
Foto Getty Images

Djokovic a reușit să câștige o partidă dificilă, mai ales că nu se afla într-o formă tocmai bună, așa cum a arătat și în momentele în care s-a odihnit pe bancă. Camerele video au surprins chiar și un moment în care sportivul sârb tremura incontrolabil pe bancă.

Cu această victorie Djokovic egalează recordul deținut de elvețianul Roger Federer la Turneul Campionilor și obține cel de-al șaselea trofeu.

Este un final de an bun pentru sârb mai ales că sezonul 2022 nu a început bine pentru Djokovic care a ratat primele două turnee de mare Șlem (Australian Open și US Open). De asemenea, a reușit să triumfe la Wimbledon. 

Înaintea acestui turneu, Djokovic se afla pe locul 8 în clasamenul ATP, dar va mai urca 3 poziții începând de luni. Este cel mai vârstnic tenismen care câștigă acest turneu. 

Pentru Ruud, chiar dacă a fost cel mai bun sezon al său din carieră, a venit un nou eșec într-o finală majoră după cele de la Roland Garros și US Open. Jucătorul în vârstă de 23 va ajunge pe locul 3 în clasamentul ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite