Noua destinație a lui Adrian Mutu, după ce a fost dat afară de la Neftchi Baku

0
Publicat:

Clubul Neftchi Baku a anunțat ieri despărțirea de Adrian Mutu, la care a decis să renunțe în urma rezultatelor mai slabe și a irosirii șanselor de a câștiga campionatul în Azerbaidjan. Antrenorul nu a fost de față la despărțirea de gruparea azeră, el plecând joi spre casă la aflarea veștii că mama sa a murit.

Adrian Mutu nu a prins noul an la Neftchi Baku. Foto Sportpictures
Adrian Mutu nu a prins noul an la Neftchi Baku. Foto Sportpictures

Sâmbătă, Adrian Mutu a participat la înmormântarea mamei sale, pentru ca o zi mai târziu să fie publicat comunicatul clubului referitoare la demiterea sa. Care a venit chiar cu câteva ore înainte de meciul câștigat de Neftchi, 2-0 cu Kapaz, partidă în care pe bancă au stat colaboratorii antrenorului român, Bogdan Pătrașcu și Alin Chița. Aceștia vor pleca și ei în scurt timp de la formația azeră.

Comunicatul azerilor

După ce a placat de la Rapid, cu câteva zile înainte de startul sezonului în Superliga, Adrian Mutu a stat la Neftchi puțin peste 5 luni. Clubul a anunțat oficial despărțirea printr-un comunicat: ”Contractul dintre Neftchi PFK și Adrian Mutu a fost reziliat în baza acordului reciproc. Neftchi PFK îi mulțumește lui Adrian Mutu pentru cooperare și efort, îi urează succes în activitățile viitoare.

Totodată, Clubul transmite încă o dată sincere condoleanțe lui Adrian Mutu pentru trecerea în neființă a mamei sale. Neftchi PFK, luptă în prezent pentru rezultate înalte în Premier League și Cupa Azerbaidjanului, face apel la toți fanii săi să sprijine și să se unească îndeaproape în jurul echipei în această perioadă”.

Îl vrea finanțatorului Petrolului

În locul lui Mutu va fi adus un muntenegrean, Miodrag Bojovic, care și-a făcut un CV în Rusia. Însă piteșteanul nu va sta mult în afara fenomenului. Deja Petrolul îi pregătește locul, finanțatorul Marian Copilu încercând din răsputeri să-l îndepărteze pe antrenorul Florin Pârvu și să-l aducă pe Mutu. Va trebui însă mai întâi să-i convingă pe președintele Claudiu Tudor, un susținător al actualului antrenor, și pe membrii galeriei, care amenință un protest masiv dacă Pârvu ca fi demis.

Copilu speră să-i îmbuneze pe suporteri cu numele lui Adrian Mutu, care a jucat o jumătate de sezon la Petrolul, în 2014, și are o relație bună cu fanii ”lupilor galbeni”. Numele piteșteanului a mai fost vehiculat și la CFR Cluj, echipă care a pierdut contactul cu liderul FCSB pe mâna tehnicianului Andrea Mandorlini. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite