Noroc mare pentru handbalul românesc: de ce fetele de la CSM zâmbesc după tragerea la sorţi în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea (stânga) va fi, din nou, una dintre jucătoarele de bază pentru CSM Bucureşti. FOTO: Sportpictures.eu
Oana Manea (stânga) va fi, din nou, una dintre jucătoarele de bază pentru CSM Bucureşti. FOTO: Sportpictures.eu

Cu un buget anual de peste trei milioane de euro şi cu Cristina Neagu în lot, pentru CSM Bucureşti orice alt rezultat în afară de câştigarea Ligii Campionilor în noua stagiune va fi o dezamăgire.

După trofeul cucerit acum două sezoane şi locul 3 obţinut în Final Four-ul din luna mai, „tigroaicele“ atacă ediţia 2017-2018 cu o nouă antrenoare pe bancă, daneza Helle Thomsen, şi cu cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, pe post de liderul din teren. 

Dacă anul trecut, formaţia din Capitală a avut din start o grupă infernală, nimerind alături de Gyor, Midtjylland şi Rostov, de această dată, prima fază a grupelor n-ar trebui să le pună probleme româncelor. De aici şi declaraţia categorică a Cristinei Neagu: „Nu mă gândesc la faptul că nu vom avea maximum de puncte!“.

Acest obiectiv impus de Neagu e justificat de faptul că CSM a nimerit în grupa A, alături de Nykobing Falster (campioana Danemarcei), RK Krim Ljubljana (campioana Sloveniei) şi Vistal Gdynia (campioana Poloniei). În afară de Krim, celelalte două grupări n-au nicio performanţă în Liga Campionilor şi nici n-au fost implicate în ediţia din sezonul trecut. Având în vedere acest amănunt, plus faptul că trei din patru echipe vor obţine calificarea, e lesne de înţeles de ce Neagu e atât de exigentă.

Marea provocare: Grupa Principală

Pentru fetele de la CSM marea provocare va veni după ce echipa, în caz de calificare, se va împerechea în Grupa Principală 1 cu formaţiile venite din grupa B din care fac parte Gyor, Rostov, Midtjylland şi Brest. Patru dintre cele şase echipe din fiecare Grupă Principală vor ajunge în sferturi.

„După prima fază a grupelor, lupta va fi «care pe care». Ne dorim să ajungem în Final Four. Vrem să luăm maximum de puncte din prima grupă şi să avem un adversar facil în sferturi. Ăsta e avantajul unei Grupe Principale grele, întâlnim adversari mai uşori în sferturi“, a spus Cristina Neagu la Digi Sport.

Handbalista adusă de la Buducnost a analizat apoi care vor fi favoritele la trofeu la noua ediţie a Ligii Campionilor.

„Cred că în continuare echipe ca Gyor, Vardar, CSM sunt favorite la calificarea în Final Four. Cred că va fi şi o echipă surpriză acolo, în acest sezon. Sper ca noi să ajungem acolo, nu cred că Vardar şi Gyor vor lipsi. Visul meu e să câştig Liga Campionilor cu o echipă din România. Am venit la CSM pentru că simt că pot să reuşesc lucrul ăsta. Sunt sigură că avem foarte multe şanse atât timp cât vom închega o echipă în adevăratul sens al cuvântului“, a declarat Neagu.

Reperele noului sezon în Liga Campionilor

*6 octombrie: prima etapă a grupelor

*26 ianuarie 2018: prima etapă din Grupele Principale

*6/8 – 13/15 aprilie 2018: tur-retur sferturi

*12 mai 2018: Semifinale Final Four

*13 mai 2018: finala mică şi finala

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite