Nemuritorul Sir Alex şi plimbăreţul Ando

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferguson l-a învins de două ori pe Andone  în 2004
Ferguson l-a învins de două ori pe Andone în 2004

Opt ani au trecut de la precedenta întâlnire dintre cei doi antrenori. Ferguson a albit pe banca lui United, Andone a mai schimbat opt echipe de la „dubla“ Dinamo-Manchester.

În 2004, Dinamo câştigase Cupa şi campionatul cu Andone antrenor, iar comentatorii englezi ai meciului cu Manchester spuneau despre „câini" că formează „the finest team from Eastern Europe". În preliminariile Ligii Campionilor, în faţa a 55.000 de oameni, Dănciulescu a deschis scorul contra lui United, dar Giggs şi autogolul lui Alistar au întors meciul. La retur, United a câştigat cu 3-0.

După opt ani, Ioan Andone  este din nou în faţa acestui antrenor-monument, care va sărbători la 6 noiembrie 26 de ani de când a semnat cu Manchester Unted. De la precedenta întâlnire, Sir Alex a mai luat patru titluri în Anglia, o Ligă a Campionilor, plus alte câteva trofee mai puţin însemnate.

În schimb, Andone s-a despărţit de Dinamo la un an distanţă după care şi-a încercat norocul în lume. Nu a găsit succesul decât în Ardeal, la CFR Cluj, echipă căreia i-a adus două titluri şi o Cupă a României.  De data aceasta, „Fălcosului" i s-a promis mai multă stabilitate la CFR Cluj. „I-am oferit un contract între trei ani şi Sir Alex Ferguson", spunea Paszkany, folosindu-se de simbolul statorniciei.
 
„Moşii" Giggs şi Scholes, lăsaţi acasă

Deşi a anunţat că nu va menaja pe nimeni în vederea meciului cu CFR Cluj, Sir Alex Ferguson a deplasat în Ardeal un lot din care lipsesc chiar cei mai experimentaţi jucători, galezul Ryan Giggs (va împlini 39 de ani în noiembrie) şi englezul Paul Scholes (aproape 38 de ani). O altă absenţă de marcă va fi cea a lui Michael Carrick, unul dintre cei mai în formă mijlocaşi ai lui United. Cum Vidic, Valencia, Young, Smalling şi Jones sunt şi ei indisponibili din cauza accidentărilor, printre rezervele grupării engleze în partida de astăzi se vor afla anonimi precum Buttner, M. Keane, Lingaard şi Powell.

Vedetele lotului sunt Robin van Persie şi Rooney.  Dacă Sir Alex Ferguson se va gândi să-i titularizeze pe amândoi contra CFR-ului, atunci Cadu şi compania vor avea în faţă un cuplu de atacanţi care împreună valorează peste 100 de milioane de euro. În ultimul meci (2-3 acasă cu Tottenham), Van Persie şi Rooney s-au aflat alături doar 45 de minute, fără să marcheze, însă fiecare şi-a trecut în cont o pasă decisivă.

Paszkany se teme de arbitraj

Patronul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, îşi doreşte ca echipa sa să aibă parte de un arbitraj corect.

„Sper să nu avem arbitraj precum la partida dintre Manchester şi Galatasaray. Acel arbitraj a lăsat un gust foarte amar, o execuţie directă a echipei din Turcia! Fiind arbitri spanioli la meciului nostru, obişnuiţi cu un nivel de campionat ridicat, sper să fie creştini şi democraţi. Dacă avem parte de un arbitraj corect, putem face un meci mare şi un rezultat istoric împotriva lui Manchester", a spus Paszkany.

"Dacă s-ar putea face un copy-paste la partida dintre Manchester şi Tottenham, ar trebui să adoptăm aceeaşi tactică, să avem aceeaşi precizie."
Arpad Paszkany patron CFR Cluj

"Ne aşteaptă un meci superimportant. Dacă nu eşti concentrat în Liga Campionilor, imediat eşti pedepsit, iar asta ni s-a întâmplat nouă anul trecut."
Wayne Rooney atacant Manchester United

"CFR Cluj a învins-o pe Basel în ambele meciuri din play-off şi asta arată la ce nivel sunt. De asemenea, faptul că a câştigat la Braga spune ceva."
Alex Ferguson antrenor Manchester United

Traseul lui Andone de la acel meci

- 2004-2005 - Dinamo
- 2005-2007 - Omonia N.
- 2007-2008 - CFR Cluj
- 2008-2009 - Al Ettifaq
- 2009 - Al Ahli
- 2010 - ŢSKA Sofia şi Rapid
- 2010-2011 - Dinamo
- 2012 - CFR Cluj   

A câştigat două campionate cu CFR, două Cupe (cu CFR şi Dinamo)

Traseul lui Ferguson de la acel meci

- 2004-2012 - Manchester United     
A câştigat 4 campionate şi Liga Campionilor

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite