Ne pregătim de EURO. Cristina Neagu: „Îmi doresc o victorie pentru români de Ziua Naţională!“

0
0

Echipa naţională de handbal feminin a României se pregăteşte de plecarea la Campionatul European din Franţa, unde va debuta chiar de Ziua Naţională, în 1 Decembrie, contra Cehiei.

Handbalistele române, în frunte cu Cristina Neagu, îşi doresc să facă o mare bucurie românilor şi să aducă o victorie cu Cehia, dar şi să aibă un parcurs cât mai lung. Jucătoarele au participat la conferinţa de presa de dinaintea plecării în studiourile Televiziunii Române.

Cristina Neagu speră ca România să câştige cu Cehia, pentru a aduce o bucurie românilor de 1 decembrie: “Îmi doresc să ajung cât mai departe cu echipa naţională în turneu. Sper că unitatea de grup va fi punctul forte al echipei. Toate gândurile noastre sunt la primul meci cu Cehia. Un pas înainte faţă de ultimul Campionat European ar fi semifinalele, ar fi extraordinar pentru noi. Vrem să oferim bucuria unei ţări întregi şi să câştigăm cu Cehia”.

Pentru Cristina Laslo, Campionatul European este cea mai importantă competiţie: “Am aşteptări frumoase şi pozitive, abia aştept primul meci. Nu este o presiune pe noi, este o bucurie că lumea ne apreciază. Am făcut antrenamente bune şi contează primul meci, mai ales că e pe 1 decembrie. Echipele sunt bune şi puternice, sunt convinsă că şi cehoaicele sunt foarte montate. Sper să venim cât mai târziu din competiţiei”.

Mădălina Zamfirescu vrea ca jucătoarele din echipa României să se bucure de handbal: “Vreau în primul rând să ne bucurăm de handbal şi lucrurile să ne iasă aşa ca la antrenamente. La Campionatul European nu există meciuri uşoare, avem o grupă grea, iar cel mai important este primul meci. Trebuie să luăm fiecare meci în parte şi atunci putem ajunge cât mai sus”.

Valentina Ardean-Elisei îşi doreşte ca jocul României să meargă ca la antrenamente: “Îmi doresc ca jocul nostru să meargă ca la antrenamente. Vreau să fim unite şi să fim o echipă. Toată lumea are dorinţă şi motivaţie, ajutându-ne una pe cealaltă putem face ce ne dorim. Mă simt tânără pe lângă colegele mele, mă simt bine, nu mă gândesc la asta. Acum nu mă gândesc la retragere, ci doar la Campionatul European unde sper să iasă aşa cum ne dorim”.

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH,  a spus că obiectivul echipei este clasarea în primele şase echipe. “Principalul obiectiv pe care toată lumea îl cunoaşte este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi de preferat ca la Campionatul Mondial din 2019 să ne clasăm într-unul din primele şase locuri, să putem organiza turneu de calificare pe teren propriu. Ca să ne putem califica la Campinatul Mondial, avem nevoie de un turneu de calificare, pe care ni-l dă clasarea la acest Campionat European. Revenind strict la acest Campionat European, obiectivul stabilit împreună cu staff-ul tehnic şi lotul feminin este o clasare în primele şase echipe. Pe lângă acest obiectiv oficial, ne dorim ca jocul echipei să fie unul în creştere”.

Selecţionerul Ambros Martin este mulţumit de cum s-au pregătit jucătoarele: "Ştiu de ce sunt aici, pe banca României. Îmi plac victoriile şi pentru asta ne-a pregătit, să fim puternici! Sunt foarte mulţumit de felul cum s-au antrenat fetele, văd la ele ambiţie, dăruire, concentrare. Cu siguranţă vom aborda competiţia cu multă determinare. Respect Cehia, dar pe mine mă interesează doar cum evoluează echipa noastră”.

Campionatul European din Franţa va debuta în 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franţa şi Rusia (ora 22.00).

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

Naţionala României va evolua în grupa D, la Brest, începând cu 1 decembrie, cu Norvegia, Germania şi Cehia.

Programul meciurilor României:
1 decembrie
19.00 România-Cehia TVR HD, TVR 1

3 decembrie
19.00 Germania-România TVR HD, TVR 1

5 decembrie
22.00 Norvegia-România TVR HD, TVR 1

Lotul României:
Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska
Extreme stanga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florica
Interi stanga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Draguţ, Melinda Geiger
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu
Pivoti: Crina Pintea, Daniela Ratiu, Raluca Bacaoanu.

România a câştigat medalia la bronz la CE în 2010.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri