Nadia a găsit varianta salvatoare: Putem avea două gimnaste la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia comăneci
Nadia comăneci

Gimnastica românească traversează cea mai grea perioadă din ultimii 50 de ani, echipa feminină ratând calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Aflată la Bucureşti pentru a sărbătotri 40 de ani de la momentul în care a obţinut primul zece din istoria gimnasticii, Nadia a oferit varianta prin care România poate avea două sportive la Rio

,„Regulamentele spun că fiecare gimnast, care la mondialele care dau calificările la Olimpiadă, obţine aur, argint sau bronz la aparate, este calificat direct. Nu s-a inclus individual compus în regulă fiindcă nimeni nu şi-a închipuit că sportivii la individual compus nu vor avea echipă cu care să participe la Olimpiadă.Nu avem nimic de pierdut, pentru că Larisa oricum şi-a câştigat pe drept aceasta medalie la Glasgow şi poate nu vom mai fi noi în situaţia de a decide cine merge la Rio, Larisa sau Ponor. Va fi un memoriu pe care Federaţia Română de Gimnastică îl va înainta la Federaţia Internaţională pentru a încerca să „îndoim” această lege, de aşa natură încât Larisa, cu bronzul de la individual compus să fie acceptată automat la Olimpiadă”, a declarat Nadia. 

Conform calculelor ei, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor ar putea reprezenta România la Rio. Alături de ele s-ar afla Marian Drăgulescu, deja calificat. 

S-au găsit vinovaţii pentru dezastrul din gimnastică: "Ei sunt lichelele, nu Bellu şi Bitang"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite