Nadal s-a chinuit teribil în faţa unui jucător nescunoscut, la Doha şi va da în finală peste coşmarul său din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadal începe anului în fruntea clasamentului ATP FOTO Reuters
Nadal începe anului în fruntea clasamentului ATP FOTO Reuters

Rafael Nadal a avut nevoie de două ore de joc pentru a câştiga semifinala cu necunoscutul germanul Peter Gojowczyk (locul 162 ATP). În finală, ibericul îl va întâlni pe Gael Monfils, un jucător care i-a pus mari probleme în ultimii ani.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat greu în finala turneului ATP de la Doha (Qatar), dotat cu premii în valoare totală de 1.096.910 dolari. Ibericul a avut nevoie de trei seturi şi două ore de joc pentru a-l învinge, cu emoţii, pe germanul Peter Gojowczyk, scor final 4-6, 6-2, 6-3. 

În cealaltă semifinală, francezul Gael Monfils l-a eliminat fără mari probleme pe Florian Mayer în două seturi, scor 6-3, 6-2, astfel că în finală iubitorii tenisului vor avea parte de un duel francezo-spaniol. Un amănunt interesant este că Monfils şi Nadal s-au mai întâlnit până acum de două ori în cadrul turneului de la Doha, dar de fiecare dată francezul a avut câştig de cauză, prima dată în 2009 şi, ulterior, în 2012.

În acest context, Nadal va avea o misiune foarte dificilă în ultimul act la Doha. Mai întâi, trebuie să demonstreze că debutul ezitant în noul an este o întâmplare şi, în acelaşi timp, să răstoarne statistica meciurilor cu Monfils, în Qatar.

8-2 e scorul întâlnirilor directe dintre Nadal şi Monfils. Singurele victorii ale francezului în faţa liderului ATP au fost obţinute la Doha în anii precedenţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite