Tenis pe gheţar: Nadal şi Djokovic au schimbat câteva mingi în Patagonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadal şi Djokovici au "încins" un joc de tenis într-un decor hibernal FOTOGRAFII Reuters
Nadal şi Djokovici au "încins" un joc de tenis într-un decor hibernal FOTOGRAFII Reuters

De-a lungul timpului, cei mai buni tenismeni ai lumii au jucat pe cele mai diverse terenuri: pe apă, la înâlţime sau printre candele. Mai rămăsese însă ceva neexplorat: tenisul pe gheţar!

Şi cine putea face acest lucru dacă nu cei mai valoroşi doi jucători ai lumii, Rafael Nadal şi Novak Djokovic? Aflaţi într-un turneu demonstrativ în Argentina, cei doi au acceptat ieri invitaţia organizatorilor de a schimba câteva mingi pe cel mai important gheţar din America de Sud, Perito Moreno. Situat în Patagonia, acesta are î înâlţime de 74 de metri deasupra apei şi e unul dintre principalele puncte de atracţie ale celor care vizitează Argentina.
În ciuda frigului, Nadal şi Djokovic au fost îmbrăpcaţi regulamentar, în tricou şi şort. Ei au schimbat câteva mingi pe un ponton aflat chiar în faţa gheţarului, iar pozele au făcut înconjurul lumii. Seara, cei doi urmau să joace un meci „pe bune” la Buenos Aires, partidă pentru care toate biletele s-au epuizat de câteva luni.
Partida de la Perito Moerno a fost sponsorizată de Institutul Naţional de Promovare a Turismului din Argentina, acţiunea fiind numită „Tenis pe Gheaţa Milenară”.

Tenis pe apă în 2011

În 2011, chiar la începutul anului, Nadal şi Federer au jucat tenis pe apă! Ei au schimbat câteva mingi pe o platformă montată la câţiva centimetri sub nivelul apei în golful Doha, iar impresia de tenis pe apă a reuşit perfect.

Tenis pe Burj al Arab în 2005

Seria meciurilor de mini-tenis în locaţii inedite a început în 2005, atunci când Andre Agassi şi Roger Federer au schimbat câteva mingi pe cea mai înaltă clădire de atunci, hotelul Burj al Arab, din Dubai. Acela a fost momentul în care lumea a ţinut minte pentru totdeauna că la Dubai are loc un turneu de tenis.

Nadal Djokovici
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite