Nadal, fragil la 37 de ani: anunțul făcut acum arată gravitatea problemelor sale

0
Publicat:

Rafael Nadal, victima unei microrupturi musculare suferite pe 5 ianuarie, la Brisbane, la scurt timp după revenirea sa în competiţie, a declarat forfait pentru turneul ATP 250 de la Doha, care va debuta luni şi la care era înscris.

Rafael Nadal are două victorii și o înfrângere în 2024
Rafael Nadal are două victorii și o înfrângere în 2024

"Mi-ar fi plăcut să joc la Doha. Din păcate, nu sunt pregătit să revin în competiţie. Îmi focalizez toată munca pentru a fi pregătit pentru turneul demonstrativ de la Las Vegas şi pentru incredibilul turneu de la Indian Wells", a scris campionul iberic într-un mesaj postat pe contul său de pe reţeaua X.

Nadal declarase anterior într-un interviu acordat canalului privat spaniol de televiziune La Sexta că va decide "în ultimul moment" dacă va participa la competiţia din capitala Qatarului, lăsând să se înţeleagă că mizează mai degrabă pe o revenire la turneul Masters 1.000 ATP de la Indian Wells.

"Acest lucru va fi foarte corect pentru Doha. Am avut un oarecare disconfort în ultimele săptămâni şi sunt puţin limitat. În această etapă a carierei mele, fiecare eşec are repercusiuni enorme asupra tenisului şi fizicului, dar şi pe plan psihologic", a adăugat spaniolul.

La aproape un an de la accidentarea la şold suferită în turul secund la Australian Open 2023, urmată de două intervenţii chirurgicale, Nadal a avut o scurtă revenire în competiţie, cu ocazia turneului de la Brisbane, la începutul lunii ianuarie, în cursul căruia s-a accidentat din nou (microruptură musculară), în turul al treilea, fiind nevoit să declare forfait pentru Australian Open 2024.

Dacă a sugerat clar că nu va fi la Doha, Nadal a fost de pe de altă parte mult mai optimist cu privire la participarea sa la Mastersul 1.000 de la Indian Wells (California), între 6 şi 17 martie, înaintea căruia va juca un meci demonstrativ împotriva tânărului său compatriot Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, pe 3 martie la Las Vegas.

"Sunt 100% încrezător în prezenţa mea la Indian Wells, un turneu special pentru mine. Posibilitatea de a juca acolo s-ar putea să nu mai vină, aşa că mi-ar plăcea să fiu la Indian Wells, asta e sigur", a spus el în interviul acordat postului La Sexta.

Zgura rămâne însă suprafaţa preferată a fostului rege al tenisului, aflat acum, la 37 de ani, pe locul 646 în clasamentul mondial. Nadal a cucerit 14 dintre cele 22 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său pe zgura de la Roland Garros, unde a pierdut doar 3 dintre cele 115 meciuri disputate în cele 18 ediţii la care a participat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite