Mureşan recunoaşte: „Eu l-am impus pe Traore în echipă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a dezvăluit că în trecut a intervenit peste unul dintre antrenorii echipei şi s-a certat cu acesta pentru ca Lacina Traore să facă parte din lot.

Lacina Traore este deja istorie pentru CFR Cluj, ivorianul fiind transferat în schimbul sumei de 4 milioane de euro la Kuban Krasnodar. Totuşi, odată cu plecarea sa, conducerea a dezvăluit pentru prima oară, că autoritatea antrenorului la CFR nu este chiar totală, aşa cum a dat de înţeles de mai multe ori şi patronul Arpad Paszkany. Mai mulţi tehnicieni care au lucrat în trecut în Gruia s-au plâns de faptul că Paszkany şi Mureşan intervin peste antrenor în alcătuirea echipei, dar conducerea de fiecare dată i-a contrazis.

„Eu nu am acceptat niciodată ordinele, deşi au fost destule. Poate acesta e motivul pentru care am fost îndepărtat“, a şocat Maurizio Trombetta la câteva luni după ce a fost demis de la CFR Cluj. Un alt caz când conducerea s-a implicat în alcătuirea echipei a fost dezvăluit şi de Toni Conceicao: „Am avut un jucător la Cluj pe care conducerea mi-a cerut să nu-l folosesc pentru că era vândut rivalilor. Le-am spus că, atât timp cât sunt la cârma echipei, eu conduc şi iau deciziile“, atacat acesta.

Traore, propulsat de „tatăl său“


Iuliu Mureşan a declarat în dese rânduri că Lacina Traore este ca un fiu pentru el şi ar regreta o despărţire de acesta, dar persoane apropiate echipei din Gruia spun că atât Mandorlini, cât şi Cârţu, au fost nevoiţi să se supună ordinelor venite dinspre lojă, tocmai pentru a-i creşte ivorianului cota pentru un transfer. Mureşan a dezvăluit ieri felul în care atacantul a ajuns în prima echipă:

„Într-o campanie europeană mai veche, am tăiat de pe listă un jucător care era accidentat şi m-am băgat peste antrenor şi l-am băgat pe Traore în lot. S-a supărat pe mine, dar s-a văzut că am avut dreptate, pentru că şi atunci Traore a fost cel mai bun“, a spus acesta la Digisport. Cel mai probabil, oficialul s-a referit la Toni Conceicao, tehnician care a condus echipa în campania 2009-2010, din Europa League, când Traore a debutat în competiţiile europene.

De asemenea, Mureşan a spus că Andrea Mandorlini, tehnician care a adus ultimul titlu în gruia, are merite foarte mari în formarea ivorianului ca fotbalist: „Mandorlini l-a propulsat titular, a vorbit foarte mult cu el şi l-a învăţat nişte trucuri, nişte secrete fotbalistice, trasee pe care trebuie să le facă atacanţii spre careu şi care i-au prin foarte bine. Avem norocul că acolo este antrenor Dan Petrescu, de Traore o să auzim peste 3-4 ani, va fi unul dintre cei mai buni atacanţi din fotbal şi va juca la o echipă mare, nu va sta mult la Kuban“, a spus acesta pentru sursa menţionată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite