Mourinho se impune la Chelsea: îl păstrează pe David Luiz, dar îl vrea şi pe Rooney. Tehnici de antrenorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Chelsea, Jose Mourinho, a refuzat categoric oferta celor de la Barcelona de a-l vinde pe David Luiz pentru 35 de milioane de euro. Răspunsul oficial al clubului a fost că refuză un transfer la acest preţ.

Problemele întâmpinate de spanioli în ultima vreme i-au determinat să se gândească la modificări pentru a reorganiza defensiva. Tocmai de aceea, se pare că cei de la Barca sunt în continuare dispuşi să negocieze pentru aducerea lui David Luiz. El e văzut de oficialii Barcelonei ca un viitor căpitan al echipei, fiind comparat cu simbolul Carles Puyol.

Unele surse susţin că şansele ca David Luiz să rămână la Chelsea sunt la fel de mari ca şi acelea de a semna un contract cu extraterestrii

Mourinho încearcă să profite totodată şi de problemele care au apărut la Manchester în ceea ce-l priveşte pe Rooney. El forţează plecarea atacantului de la United, oferindu-i un contract de aproape 300.000 de euro pe săptămână, pe o perioadă de cinci ani.

Rooney mai are însă doi ani de contract pe Old Trafford, motiv pentru care David Moyes a declarat că englezului nu îi este permis să părăsească acest club. Cu toate acestea, antrenorul lui Chelsea presează pentru a nu-l pierde pe Rooney în cazul în care acesta va decide să încheie contractul la Manchester United.

Clubul Chelsea îi mai are în vizor pe Luis Suarez de la Liverpool şi pe atacantu lui Real, Gonzalo Higuain. 

Drogba – dat exemplu în strategia de antrenorat a lui Mourinho

Didier Drogba, fostul jucător al lui Chelsea şi actualul jucător al lui Galatasaray, este folosit de Jose Mourinho ca exemplu de disciplină pentru tinerii jucători. 

Antrenorul lui Chelsea vrea să îl dea pe ivorian ca exemplu de profesionalism tinerilor jucători cu care va lucra la Chelsea, pentru a-i disciplina. El spune că e o bună metodă să îi facă pe aceştia să îl asculte. 

„Cred că Didier Drogba, ca om şi ca profesionist, e un individ care poate fi privit ca un jucător foarte special în istoria acestui club. Îl voi folosi ca exemplu pentru a-i convinge pe tinerii jucători să mă urmeze, pentru că Didier m-a urmat din prima zi”, a declarat Mourinho pentru revista lunară a clubului.

„Juca în Franţa şi nimeni nu ştia mai nimic despre el când i-am cerut lui Roman Abramovich să îl cumpăr. Mulţi oameni s-au gândit că e prea costisitor pentru cineva care nu dovedise încă nimic. Apoi el a fost votat cel mai bun jucător din istoria lui Chelsea”, a mai declarat portughezul.

Atacantul ivorian, actualmente jucătorul Galatei, a înscris 157 de goluri în 341 de meciuri pentru Chelsea, după ce a fost adus în 2004 de Mourinho de la Marseille, în primul mandat de antrenor al acestuia pe Stamford Bridge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite