Mourinho, salvat iarăşi de Ba. Chelsea rămâne în siajul lui Liverpool, după 1-0 cu Swansea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Mourinho s-a plâns că n-are atacanţi, dar a fost salvat în două meciuri consecutive de vârful căruia i-a oferit cele mai puţine şanse. Titularizat de portughez după golul cu PSG, care a calificat-o pe Chelsea în semifinalele Ligii Campionilor, Demba Ba (28 de ani) a fost iarăşi decisiv.

Doar o victorie conta pentru Chelsea, în Ţara Galilor, după ce Liverpool se distanţase mai devreme, în urma victoriei cu Manchester City. Iar Mourinho a avut noroc. 

În primul rând de un fundaş central advers, Chico Flores, care s-a învârtit de două galbene şi un roşu, în decurs de două minute. 

Eliminarea rapidă a spaniolului, din minutul 15, a influenţat enorm soarta partidei. Şi totuşi, galezii, ameninţaţi de retrogradare, s-au apărat destul de bine. 

Până în minutul 68, când Demba Ba, atacantul care a marcat pentru 2-0, în finalul partidei cu PSG, a ieşit iarăşi la rampă. 

Lansat de Matici, senegalezul născut în Paris a prins un şut destul de slab, care s-a strecurat însă pe lângă goalkeeperul olandez Vorm şi a intrat în plasă.

A fost sigurul gol al partidei şi reuşita care i-a adus lui Chelsea trei puncte uriaşe. 

Cu patru puncte înainte de final, Liverpool e lider, cu 77 de puncte, două peste Chelsea şi şapte în faţa lui Manchester City. Echipa lui Pellegrini şi Pantilimon mai are însă de disputat şi două restanţe. 

Peste două etape se va disputa un alt meci important în lupta pentru titlu, Liverpool-Chelsea. 

Vezi şi 

VIDEO Liga Campionilor / I-a ieşit lui Mourinho. Chelsea, în semifinale, după 2-0 cu PSG şi un gol marcat pe final

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite