VIDEO Liga Campionilor / I-a ieşit lui Mourinho. Chelsea, în semifinale, după 2-0 cu PSG şi un gol marcat pe final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce-a pierdut cu 1-3 în tur, cu PSG, Chelsea a reuşit o calificare in extremis în semifinalele Ligii Campionilor. „Albaştrii“ au învins cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de jucători care au început meciul ca rezervă. Iar reuşita calificării a picat în minutul 87!

Fără Ibrahimovici, accidentat, PSG visa la prima calificare în semifinalele Ligii Campionilor după 19 ani. Doar că avea în faţă o echipă de clasă, Chelsea, cu un antrenor uriaş, Jose Mourinho. 

Portughezul, care după meciul tur s-a plâns că n-are atacanţi, l-a recuperat pe Eto'o. Şi spera că atacantul camerunez va fi servit perfect de playmakerul şi jollyjokerul Hazard. Belgianul a început ca de obicei, adică foarte bine, şi i-a dat bătăi de cap adversarului direct, Jallet, în primele minute. 

Doar că Hazard s-a accidentat (17) şi a fost înlocuit cu Schurrle. A părut, mult timp, momentul cheie al partidei. Şi o pierdere uriaşă pentru Chelsea. Asta deşi germanul a marcat (32), după un aut, şi o prelungire, cu capul, pe spate, a lui David Luiz. Fără cel mai bun pasator al său, Chelsea nu s-a prea regăsit, în faţa unei echipe destul de disciplinate. 

Mourinho a riscat însă totul pe final şi a jucat cu trei vârfuri pe teren, după ce au intrat şi Demba Ba (minutul 66) şi Torres (minutul 81). Şi i-a ieşit. Iarăşi. 

Senegalezul Ba a înscris (87) din cădere, după o execuţie ciudată, cu tibia, balonul s-a dus sub transversală, iar Jose Mourinho într-un sprint puternic, de la jumătatea terenului, până la colţ, pentru a se bucura alături de jucătorii săi. 

A fost golul de 2-0 şi reuşita care a calificat-o pe Chelsea, în ciuda asediului PSG-ului din ultimele minute. La ultima fază, Cech a avut însă o intervenţie colosală. 

Două goluri, reuşite de doi jucători care au fost introduşi pe teren, pe parcursul meciului, de Mourinho. Care l-au ajutat însă pe antrenorul portughez să bifeze a cincea prezenţă consecutivă în semifinalele Ligii Campionilor: una cu Inter (2010), cu care a şi luat trofeul, următoarele trei cu Real, şi una acum, cu Chelsea. Echipa londoneză are şapte prezenţe în careul de aşi, în ultimii 11 ani. 

Vezi aici rezumatul partidei Chelsea - PSG 2-0

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Luiz, Lampard - Willian, Oscar, Hazard - Eto'o

PSG: Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell - Matuidi, Motta, Verratti - Lucas Moura, Cavani, Lavezzi

Vezi şi 

Liga Campionilor / Real pierde, dar se califică. „Galacticii“, în semifinale, după 0-2 în faţa unei fabuloase Borussia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite