Mouratoglou, luat în colimator de Ilie Năstase, în cazul Simonei Halep. Reproșul fostei legende

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a recunoscut public că este responsabil pentru faptul că fosta sa elevă a fost depistată dopată și suspendată 4 ani din circuitul sportiv. Fostul mare campion român Ilie Năstase consideră că gestul instructorului francez de tenis vine prea târziu.

Ilie Năstase și Simona Halep, pe vremea când jucătoarea era în elita tenisului. Foto EPA EFE
Ilie Năstase și Simona Halep, pe vremea când jucătoarea era în elita tenisului. Foto EPA EFE

„Trebuia să recunoască Patrick Mouratoglou, a recunoscut prea târziu. El i-a dat și a recunoscut prea târziu, după ce a fost suspendată”, a declarat Nasty pentru playsport.ro, adăugând că procesul durează prea mult și că nu știe ce așteptări să avem.

„Procesul s-a prelungit atât de mult, e aproape un an și jumătate. Ce știți dumneavoastră, asta știu și eu. Până nu e judecată și nu i se spune ce s-a întâmplat, nu e vinovată ea, e vinovat cine i-a dat. Ea a luat de la cineva, nu a luat după capul ei, așa, cineva i-a dat. Nu avea nevoie, în primul rând, pentru că era în primul tur, nu era în finală”.

Mouratoglou, regrete tardive

Patrick Mouratoglou a fost acuzat de mai mulți oameni de tenis că și-a recunoscut greșeala prea târziu, la peste un an după ce a început calvarul jucătoarei. Dacă ar fi făcut-o la timpul potrivit, francezul i-ar fi putut da o mână de ajutor jucătoarei în procesul cu ITIA. Într-un video postat pe contul său de Instagram, el la declarat: „Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent.

Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen”. Mouratoglou a adăugat atunci că echipa sa a efectuat toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare și a exprimat încredere că tribunalul independent va constata că fosta sa elevă nu s-a dopat niciodată.

Simona Halep se află în această perioadă la Dubai, pregătindu-se atât fizic, cât și pentru audierile de la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, programate pentru 7-9 februarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite