Mondialul din Qatar, o bombă cu ceas: Imagini șocante cu intrarea în metrou VIDEO

0
Publicat:

Fără îndoială, Qatar a făcut un efort remarcabil pentru a organiza această ediție a Cupei Mondiale! „Nota de plată“, de 230 de miliarde de dolari, vorbește de la sine despre investițiile localnicilor în stadioane, infrastructură și tehnologie.

Oficialii Comitetului de Organizare, încântați de metroul de la Doha.
Oficialii Comitetului de Organizare, încântați de metroul de la Doha.

Când ajungi aici, după primele zile, înțelegi și mai bine dimensiunea efortului depus pentru organizarea acestui Mondial. În primul rând, a fost mobilizată o „armată“ impresionantă de voluntari, astfel încât să nu-ți lipsească nimic, fie că ești suporter sau jurnalist. Apoi, față de acum zece ani, când Qatar a câștigat dreptul de a găzdui CM 2022, capitala Doha s-a schimbat enorm, în condițiile în care aici s-au făcut cele mai mari investiții pentru Mondial. Inclusiv construcția metroului. Care n-are nimic în comun cu ce știm noi în Europa, fiind un mijloc luxos de transport, de o curățenie impecabilă.

Din păcate, în ciuda acestor eforturi, realitatea e următoarea: Qatar e o țară prea mică pentru un turneu atât de mare! Ceea ce s-a văzut deja, nu după vreun meci, ci după deschiderea „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda. La acest eveniment au participat peste 40.000 de oameni. Din păcate, pe măsură ce s-a apropiat sfârșitul spectacolului și oamenii au început să plece, s-a văzut că străzile din Doha sunt neîncăpătoare pentru un număr atât de mare de pietoni.

Drept urmare, intrarea în cea mai apropiată stație de metrou a devenit o misiune infernală, epuizantă și pe alocuri periculoasă, din cauza îmbulzelii! Imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre această „aventură“, în care timpul de așteptare s-a apropiat de o oră!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite