Moment de excepţie pentru handbalul românesc: CSM şi HCM sunt în Runda Principală a Ligii. Cum arată grupele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana şi vicecampioana au depăşit prima fază a grupelor Ligii Campionior şi, în premieră, România are două formaţii în următoarea fază a competiţiei. De aici încolo însă, perspectivele sunt foarte diferite pentru cele două grupări.

Aflată la prima ei participare în grupele Ligii Campionilor, CSM Bucureşti a lăsat până acum o impresie excelentă.

Campioana României a încheiat grupa D cu o victorie cu IK Savehof (Suedia), scor 27-22. Cele două puncte luate vineri s-au adăugat celor şapte strânse în primele cinci jocuri. Astfel, CSM s-a clasat pe locul 2, după campioana Europei, Buducnost (Muntenegru). Din totalul de nouă puncte, bucureştencele vor lua cinci cu ele în Runda Principală a Ligii Campionilor. Vorbim despre punctele strânse din „dubla“ cu Savehof şi din preţioasa remiză cu Buducnost.

În Runda Principală, CSM va disputa câte două partide cu Gyor (Ungaria), Vardar Skopje (Macedonia) şi FC Midtjylland (Danemarca), în perioada februarie – martie 2016.

Baia Mare, misiune imposibilă

Vicecampioana României va fi prezentă şi ea în cealaltă grupă din Runda Principală, însă va porni cu zero puncte într-o serie în care va disputa câte două meciuri cu Ferencvaros (Ungaria), Fleury (Franţa) şi Thuringer (Germania).

Asta deoarece, spre deosebire de CSM care a luat puncte în partidele cu alte echipe calificate, HCM Baia Mare a strâns patru puncte cu Krim Ljubljana (Slovenia), grupare care s-a clasat pe ultimul loc în grupa A, fiind eliminată. În confruntările cu Larvik (Norvegia) şi Rostov (Rusia), HCM a pierdut şi acasă, dar şi în deplasare.

Cum vor arăta grupele din Runda Principală

Buducnost 7p
CSM Bucureşti 5p
Gyor 5p
Vardar 4p
Midtjylland 3p
Savehof 0p

Rostov 8p
Ferencvaros 7p
Larvik 4p
Fleury 2p
Thuringer 1p
HCM Baia Mare 0p

*În Runda Principală, primele patru clasate din fiecare grupă vor ajunge în sferturile Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite