Moldova are din nou echipă de baschet în Divizia A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani de absenţă pe prima scenă, Moldova va avea din nou o echipă în Divizia A la baschet masculin după ce Politehnica Iaşi a promovat în urma turneului final al Diviziei B, care a avut loc weekend-ul trecut.

Tot ieşenii au fost cei care au reprezentat zona nord-estică a României în primul eşalon acum patru sezoane, când au retrogradat.

Poli a obţinut trei victorii din tot atâtea meciuri la turneul final al Diviziei B care a avut loc la Miercurea Ciuc. Extrema Florin Moscalu, fiul fostului jucător ieşean Costel Moscalu, actualul antrenor al echipei, a fost cel mai bun jucător al moldovenilor cu 13,7 puncte şi 3 pase decisive în medie pe meci în cadrul turneului.

Ieşenii au fost şi anul trecut la un pas de a se califica în Divizia A însă au ratat obiectivul în cadrul turneului de la Mediaş.

Mai citeşte şi: Costel Moscalu a resuscitat baschetul la Poli

Cea de-a doua echipă promovată a fost Granitul Bucureşti care a reuşit să treacă de Miercurea Ciuc şi de Rapid Bucureşti, pierzând întâlnirea cu studenţii ieşeni. Fostul divizionar A Hristu Şapera a fost cel mai bun jucător de la Granitul cu medii de 20,7 puncte, 11,7 recuperări şi 3 pase decisive pe meci.

Echipa gazdă a turneului final de promovare, BC Miercurea Ciuc, considerată printre favorite, a ratat calificarea în chiar ultimul meci când a pierdut la doar două puncte cu Granitul.

Rămâne de văzut dacă cele două echipe care au promovat vor avea găsi în această vară sprijinul financiar necesar unui sezon în Divizia A. Despre Granitul Bucureşti circulă deja zvonuri despre o posibilă fuziune cu Dinamo Bucureşti, echipă care a retrogradat în premieră din Divizia A la finalul sezonului 2009-2010.

Iată rezultatele complete:
Vineri, 11 iunie
Granitul Bucureşti - Politehnica Iaşi 67-76
BC Miercurea Ciuc - Rapid Bucureşti 85-62
Sâmbătă, 12 iunie
Rapid Bucureşti - Granitul Bucureşti 61-73
Politehnica Iaşi - BC Mirecurea Ciuc 63-60
Duminică, 13 iunie
Politehnica Iaşi - Rapid Bucureşti 79-68
BC Miercurea Ciuc - Granitul Bucureşti 67-69

Clasament final
1. Politehnica Iaşi 3/0 6p
2. Granitul Bucureşti 2/1 5p
3. BC Miercurea Ciuc 1/2 4p
4. Rapid Bucureşti 0/3 3p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite