Mitică, presiuni contra şpagă pentru FC Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, este cercetat de DNA pentru posibile fapte de luare şi de dare de mită în legătură cu licenţierea echipei de pe Bega.

Decizia de a deschide o anchetă împotriva oficialului din fotbal a fost luată la 23 iunie 2011 de procurorii DNA. „Din datele obţinute la nivelul Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA, rezultă că şeful LPF, numitul Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului de fotbal FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) în vederea licenţierii clubului de fotbal antemenţionat", arată procurorul, în procesul-verbal prin care a deschis acest dosar.
Dosarul este separat de ancheta de corupţie prin care fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram a fost arestat preventiv şi a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Demersuri la mircea sandu

Potrivit DNA, Mitică Dragomir a făcut mai multe demersuri printre patronii de cluburi de fotbal din Liga I pentru a participa la o adunare generală. Motivul: Dragomir voia să obţină votul acestora pentru a schimba regulamentul de licenţiere, în vederea avantajării clubului de fotbal FC Timişoara.

„Informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea clubului de fotbal FC Timişoara în Comitetul Executiv al FRF. Lovindu-se de refuzul celui din urmă care, în concret, nu a validat şedinţa Comitetului Excutiv şi a declinat cazul Timişoarei spre TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta", se mai arată în procesul-verbal de deschidere a anchetei.

Vânzarea drepturilor TV

Dumitru Dragomir solicita, conform procurorilor anticorupţie, „sume de bani (comision/mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV." „Aşa fiind, întrucât sunt date şi indicii de săvârşire a infracţiunii bilaterale de luare şi dare de mită de către numiţii Dumitru Dragomir şi Marian Iancu, am încheiat prezentul proces-verbal într-un singur exemplar, care va face parte integrantă din dosarul cauzei", a conchis DNA. Într-adevăr, Mitică Dra-gomir a avut mai mult ieşiri publice în care a susţinut vehement echipa lui Marian Iancu.

Ce a spus Avram despre Becali la DNA

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a dat, la 6 septembrie 2011, o declaraţie olografă de martor în dosarul lui Vasile Avram. „În legătură cu afirmaţia lui Vasile Avram, potrivit căreia un preşedinte de club de fotbal din România i-ar fi oferit suma de două milioane de euro pentru a-l sprijini prin intermediul arbitrilor să câştige campionatul 2010-2011, arăt că nu cunosc nimic privitor la discuţiile dintre Vasile Avram şi Gigi Becali", a declarat Dragomir.  Şeful LPF s-a arătat sceptic că vreun conducător de club ar fi oferit această sumă.

Încă un dosar

Dumitru Dragomir va trebui să dea socoteală şi în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova, în care este învinuit pentru abuz în serviciu. Audiat în acest dosar, Dragomir s-a enervat la culme când jurnaliştii i-au spus că este inculpat, şi nu învinuit, cum apare pe citaţie. Diferenţa între învinuit şi inculpat constă în faptul că în ceea ce priveşte cea de-a doua calitate se ia o măsură (reţinere, interdicţie, trimitere în judecată) împotriva celui „vizat". 

Cristi Borcea, cercetat pentru dare de mită

Directorul executiv al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, va trebui să dea socoteală la DNA pentru presupuse fapte de luare de mită într-un dosar dinsjuns din cel al fostului şef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită. Problemele lui Borcea cu procurorii au început în momentul în care într-o discuţie telefonică cu Vasile Avram, arestat pentru corupţie, i-a promis acestuia mai multe baxuri de şampanie. În timpul discuţiilor telefonice, Borcea i s-a plâns lui Avram că a plecat în America când Dinamo era pe locul 1 şi când s-a întors a găsit echipa pe locul 6, acuzând şi faptul că a fost nedreptăţit de arbitraje.

Avram către Borcea: „Excelenţă te deranjez"

18 august 2011, ora 15.17

Vasile Avram l-a  contactat pe Cristi Borcea şi i-a cerut şampanie, susţinând că are invitaţi la nunta fiului său, Valentin „oameni mai de Doamne ajută."
Cristi Borcea: Da! Da!
Vasile Avram: Alo?
Cristi Borcea: Da!
Vasile Avram: Excelenţă te deranjez!
Cristi Borcea: Da, excelenţă!
Vasile Avram: Am nevoie de ajutorul tău. Mă înţelegi! Am intrat în linie dreaptă. Şi tot contează. Şi n-am găsit.
Ajută-mă şi pe mine. Două, trei, patru, cinci, nu ştiu, baxuri de şampanie, Moet. Că la nuntă mai îmi vin şi oameni mai de Doamne ajută.
Cristi Borcea: Da.
Vasile Avram: Şi n-am de unde. Am tot... Mi-a promis cineva, m-am dus. Şi când m-am dus să cumpăr, nu mai avea.
Cristi Borcea: Mă... ce vrei, Moet Chandon, da?
Vasile Avram: Da. Şampanie bună.
Cristi Borcea: Bine.
Vasile Avram: Da, ca să mai... ca să am şi eu să dau la anumiţi oameni la masă când vin.
Cristi Borcea: Da, domnule, zece baxuri. Consideră rezolvate. Luni, marţi le ai!
Vasile Avram: Bine! Sărut-mâna! Mersi! Mersi! Bine!
Cristi Borcea: Da?
Vasile Avram: Te pup! Pa, pa!
Cristi Borcea: Bine te pup!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite