Mircea Lucescu, spectator de lux la un meci pentru Euro 2024: Tehnicianul român va fi, diseară, în tribune

0
Publicat:

Mircea Lucescu a declarat pentru ziarul Tuttosport că va susţine din tribune Ucraina la meciul cu Italia, programat luni (astăzi) în oraşul german Leverkusen, în ultima etapă a fazei grupelor în preliminariile Euro 2024 la fotbal, relatează site-ul TuttoMercatoWeb.

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Tehnicianul în vârstă de 78 de ani, care s-a despărţit recent de Dinamo Kiev şi cu un trecut în ambele ţări, se va afla în tribunele de la Leverkusen cu un bilet ce i-a fost oferit de echipa Ucrainei.

Întrebat cu cine va ţine la partida de luni, Lucescu a răspuns: "Nu este o chestiune de susţinere, ci de cifre: naţionala este formată din jucători pe care i-am pregătit, luându-i sub egida mea când erau încă foarte tineri, între Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, dacă aţi şti câţi am format... M-au invitat pentru acest moment pe care toată naţiunea îl aşteaptă cu mare nerăbdare şi emoţie, un meci care ar putea deveni istoric. Este clar că războiul în desfăşurare face meciul şi mai epic. Pe teren jucătorii vor aduce suferinţa şi mândria întregii ţări şi pentru asta vor dori să obţină calificarea."

Întrebat dacă el crede că selecţionerul Ucrainei, Serghei Rebrov, îi va folosi din primul minut pe Mihailo Mudrik, Ghiorghi Sudakov, Roman Iaremciuk şi Artem Dovbik, în condiţiile în care Ucraina are la dispoziţie doar varianta victoriei pentru a încheia grupa pe locul 2, Lucescu a spus: "Mi se par puţin cam mulţi. Nu mi se pare posibil ca Iaremciuk şi Dovbik să facă pereche în atac, cel puţin nu din start. În schimb, faţă de meciul din Italia nu cred că va începe cu Mudrik pe bancă, acesta are prea multă calitate pentru a renunţa la el".

Lucescu a vorbit şi despre selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti. "Luciano e un antrenor experimentat, cu o idee tactică foarte clară. De obicei nu joacă la egal, dar nu se ştie niciodată, acesta e un meci care intră în istorie", a spus Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite